Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Β. Πούτιν, Πεκίνο: "Οι Ευρωπαίοι θα είναι δειλοί αν δεν στηρίξουν την Ελλάδα"


Image
"Οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να επιδείξουν ανδρεία και να στηρίξουν χώρες, όπως η Ελλάδα, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση”
δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε κινεζικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολιτικό και όχι οικονομικό πρόβλημα την κρίση χρέους στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι "το πιο οξυμένο σήμερα πρόβλημα στην ευρωζώνη αφορά την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα είναι μόλις το 2 % του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα".

Περίπου 1- 1,5 τρισ. ευρώ απαιτούνται, σύμφωνα με τον Πούτιν, για την οριστική επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της ευρωζώνης, “ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό, αλλά απολύτως δυνατό να το σηκώσει η ευρωζώνη”, όπως εκτιμά ο ίδιος. Και ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, πάντως, εκτίμησε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης χρειάζεται κονδύλια ύψους 1 τρισ. ευρώ.

"Οτιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη έχει αρνητικές συνέπειες σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία, δυστυχώς. Οι χώρες των BRICS (σ.σ. Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν. Αφρική) δεν έχουν να παίξουν στην περίπτωση αυτή κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, διότι τα ευρωπαϊκά ταμεία έχουν επαρκείς πηγές, για να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα", τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου