AMENT – Ο Μεμντούχ Μπαϊρακτάρογλου -δημοσιογράφος σύμβουλος
της τέως πρωθυπουργού Τανσού Τσιλλέρ δήλωσε πως η Τσιλλέρ είχε ιδρύσει ομάδα εκτελεστών με την επωνυμία KGB και ότι το κράτος είναι υπεύθυνο για 17 χιλιάδες φόνους αγνώστων δραστών.
Ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μεμντούχ Μπαϊρακτάρογλου που υπήρξε για μια περίοδο σύμβουλος της Τσιλλέρ μετέχοντας στην εκπομπή 5n1k του CNN, περιέγραψε πως κατά τη δεκαετία του 90 εκτελούνταν Κούρδοι επιχειρηματίες από την κυβέρνηση.
Ο Μπαϊρακτάρογλου είπε πως όταν η Τσιλλέρ ήρθε από τις ΗΠΑ δεν γνώριζε την Τουρκία και την περιοχή της, και ότι όταν εκείνη την περίοδο αυξήθηκαν οι συγκρούσεις υποχρεώθηκε να συμβουλευτεί τον περίγυρο της. Ο Μπαϊρακτάρογλου περιέγραψε ζωντανά έναν διάλογο που είχαν ο Ντεμιρέλ και η Τσιλλέρ σχετικά με την οργάνωση KGB :
¨Η Τσιλλέρ είχε έρθει από τις ΗΠΑ και δεν ήξερε καθόλου την Τουρκία, οικονομικά ήξερε αλλά από τον κόσμο και την περιοχή της τίποτε δεν ήξερε. Τότε αναγκάστηκε να συμβουλευτεί το περιβάλλον της. Στο θέμα της τρομοκρατίας δεν υπήρχε καμμία πείρα και προετοιμασία. Αποφασίστηκε να ιδρυθεί μια υπηρεσία από φίλους του Οζέρ Τσιλλέρ που θα αγωνιζόταν ενάντια στην τρομοκρατία. Η υπηρεσία με την συντομογραφία KGB θα στόχευε τους Κούρδους επιχειρηματίες. Όμως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ έβαλε βέτο στον νόμο. Μάλιστα θυμωμένος της είπε ¨Θα σε πετάξω από το παράθυρο κάτω, θες να ιδρύσεις κράτος μέσα στο κράτος ;¨. Γίνεται αντιληπτό όμως πως αυτή η υπηρεσία έστω και ανεπίσημα δούλεψε…Προσέξτε, αυτό το κράτος διέπραξε 17 χιλιάδες δολοφονίες ¨αγνώστων δραστών¨. Στον σύγχρονο κόσμο έντομα να σκοτώσεις γίνεται χαμός¨.
Ο Μεμντούχ Μπαϊρακτάρογλου ισχυρίστηκε πως στην λίστα των επιχειρηματιών που δολοφονήθηκαν κατά την δεκαετία του 90 υπήρχε και το όνομα του Χαλίς Τοπράκ. Ο Μπαϊρακτάρογλου είπε ότι ο Τοπράκ βγήκε από την λίστα όταν έδωσε λεφτά. Ανέφερε : ¨Δεν υπάρχει πρόβλημα να αναφέρω το όνομα του, Εγώ θα πω το όνομα του και αν διαψευστεί θα έρθω και το συζητάμε. Σε εκείνη την λίστα με τους Κούρδους επιχειρηματίες υπήρχε και το όνομα του Χαλίς Τοπράκ, έδωσε λεφτά και σώθηκε…¨. Ο Μπαιρακτάρογλου ανέφερε πως ¨Το κράτος πρέπει να δικαστεί για κείνες τις μέρες¨ και ανέφερε ότι η φράση ¨Είναι τιμή να δέχεσαι αλλά και να ρίχνεις σφαίρες για το κράτος¨ ανήκε στον Μουμτάζ Τουρκονέ¨.
www.tourkikanea.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου