Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Στις 16 Νοεμβρίου η απόφαση του Δ.Δ της Χάγης για την Ενδιάμεση Συμφωνία ΠΓΔΜ Ελλάδας



ImageΣτις 16 Νοεμβρίου αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) αναφορικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας.
Η είδηση δημοσιεύτηκε από την σκοπιανή εφημερίδα Ντνέβνικ, και σύμφωνα με το άρθρο της η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εξετάζει τρία σενάρια με τις ενέργειες που θα ακολουθήσει, ανάλογα με την απόφαση του Δικαστηρίου.
Σε περίπτωση που η απόφαση του Δικαστηρίου είναι «εξισορροπημένη» δηλαδή κρατά ίσες αποστάσεις και για τις δύο πλευρές, τότε η κυβέρνηση του Γκρούεφσκι, θα χρησιμοποιήσει τα μέρη εκείνα της απόφασης που ευνοούν τη χώρα και θα αναλάβει διπλωματική εκστρατεία, με στόχο να ενημερώσει τη διεθνή κοινή γνώμη.
Σε περίπτωση που η απόφαση είναι θετική δηλαδή ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία τότε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, προτίθεται να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο θα ενημερώσει για την απόφαση και θα ζητήσει από αυτό να μην επιτρέπεται στο μέλλον η παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.
Αν τέλος η απόφαση του Δικαστηρίου είναι αρνητική για την ΠΓΔΜ τότε η κυβέρνηση Γκρουέφσκι θα ενεργεί στο μέλλον βάσει των συμφερόντων της χώρας, 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου