Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

tourkikanea: Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ…Με τις απειλές δεν πάμε πουθενά


Μετά την έναρξη των ερευνών πετρελαίου των Ελληνοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία αντέδρασε. Μετά απάντησε με σκληρό τρόπο ο υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης. Ο Μπεγλίτης ανέφερε πως
η έναρξη των ερευνών για πετρέλαιο των Ελληνοκυπρίων ¨πιθανώς θα αυξήσει την ένταση¨ και ότι ¨Δεν φοβάται από τις απειλές της Τουρκίας¨.
Ο Μπεγλίτης μετέχοντας σε μια ραδιοφωνική εκπομπή απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις απειλές της Τουρκίας : Ένας Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν πρέπει να φοβάται όταν έχει – και έχουμε – εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως. Δεν φοβόμαστε τις απειλές της Τουρκίας .Εμείς είμαστε εδώ να διαχειριστούμε ακόμα και την αύξηση έντασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαμορφώνοντας συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας ένα πολιτικό και διπλωματικό ανάχωμα απομόνωσης της Τουρκίας με βάση τις πρακτικές που ακολουθεί. ¨
Η Τουρκία τις προηγούμενες μέρες αντιδρώντας στις έρευνες πετρελαίου που γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο από Νότια Κύπρο, Ισραήλ και Ελλάδα, ανακοίνωσε στην κοινή γνώμη πως είναι παράνομες, και πως σε περίπτωση που δεν αλλάξουν γνώμη για αυτό το λάθος θα κάνει τα αναγκαία για αυτό βήματα.
Ξέρουμε ότι για πολύ καιρό διεξάγονται διερευνητικές συνομιλίες ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, στις οποίες προσπαθούνε να ελαχιστοποιήσουν τα μεταξύ τους προβλήματα. Αναφέρθηκε κατά καιρούς ότι στις συνομιλίες που γίνονται τέθηκε και το θέμα των μειονοτήτων. Εμείς μετά από αυτό ως Μειονότητα αποκτήσαμε ελπίδες και προσπαθούμε να παράσχουμε κάθε δυνατή στήριξη σε αυτή την διαδικασία. Τουλάχιστον ως μειονοτικός τύπος σε αυτό το θέμα καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια.
Ο υπουργός Μπεγλίτης στην πρώτη των δηλώσεων του αυτήν την εβδομάδα είπε πως παρά τα όσα συμβαίνουν θα συνεχιστούνε οι συνομιλίες για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία και ότι επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας. Τι ωραία…Μια δήλωση που αρμόζει σε υπουργό άμυνας μιας δημοκρατικής και φιλειρηνικής χώρας.
Όμως την ίδια εβδομάδα ο υπουργός έκανε την δήλωση που παρέθεσα στην αρχή. Ο υπουργός αναφέροντας πως εμπιστεύεται τον στρατό, με έμμεσο τρόπο υπαινίχτηκε πως αν χρειαστεί είναι έτοιμοι για πόλεμο. Όταν αναλογιστούμε τι είδους άραγε ωφέλεια μπορεί να υπάρξει από αυτές τις βλαβερές για την ειρήνη της περιοχής δηλώσεις, μένει να πούμε μόνο το εξής : Η κρίση στη χώρα διατάραξε και την ισορροπία των υπουργών της κυβέρνησης. Ή κουράστηκαν πολύ και δεν προσέχουν τι βγάζουν από το στόμα τους, ή επηρεάστηκαν ψυχολογικά και δεν ξέρουν τι λένε.
Δεν μπορούμε παρά να ρωτήσουμε : Τι είδους αντίθεση και αντίφαση είναι αυτή ; Ένας υπουργός που από την μια λέει πως θέλουμε ειρήνη και από την άλλη πως εμείς είμαστε έτοιμοι και εμπιστευόμαστε τον στρατό μας. Αυτός είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας.
Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά πρόκληση. Προφανώς η κυβέρνηση σφίχτηκε πολύ και θέλει να αλλάξει την επικαιρότητα.
……………………………..
…………………………….
Διότι ένα κράτος που έχει λεφτά μόνο για 100 μέρες στα ταμεία του δεν μπορεί να είναι έτοιμο για πόλεμο. Για τον πόλεμο χρειάζονται χρήματα. Το να οδηγήσεις την χώρα σε πόλεμο σε μια τέτοια κατάσταση δεν είναι έξυπνο. Δεν είναι τίποτε άλλο από το να ωθείς την χώρα στον γκρεμό.
Θα μπορούσε να ερωτηθεί ο Μπεγλίτης τα εξής : Όταν δεν έχεις λεφτά στην τσέπη σου για διακοπές πως θα πάς στον πόλεμο ; Όταν η χώρα είναι σε πτώχευση, πάει σε πόλεμο ;Εξαπολύονται τέτοιες απειλές σε μια χώρα που μετατρέπεται σε οικονομικό γίγαντα και έχει μαζί με την Κίνα την μεγαλύτερη ανάπτυξη στον κόσμο ; Κατά την γνώμη μου ο υπουργός με αυτές τις δηλώσεις υποπίπτει σε γελοία κατάσταση και γίνεται περίγελως. Και ακόμη πιο άσχημα, υποβιβάζει στο εξωτερικό την χώρα μας. Και εκεί που η χώρα μας είναι για κλάματα, όλοι γελάνε. 
tourkikanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου