Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ελλάς το μεγαλείο σου!Επίλεκτος βατραχάνθρωπος δεν...κάνει για ναυαγοσώστης


Μετά αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η χώρα έφθασε εδώ που έφθασε. Η περίπτωση βατραχανθρώπου της ΔΥΚ (πρώην ΟΥΚ),ο οποίος δεν προσελήφθη …ως ναυαγοσώστης!


Η ιστορία είναι απίθανη και περιγράφεται στην ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ Αθ.Πλεύρη και Α.Γεωργιάδη,προς τον ΥΕΘΑ.
Διαβάστε:
“Ο Σαββόπουλος Θωμάς δήλωσε συμμετοχή στον πρόσφατο διαγωνισμό ΣΟΧ, μέσω ΑΣΕΠ, για την θέση Ναυαγοσώστη στην πισίνα του Δήμου Ορεστιάδας. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία όντας επίλεκτος βατραχάνθρωπος των ΟΥΚ.
Ο υποψήφιος κατέθεσε τα κάτωθι έγγραφα τα οποία σχετίζονται με τις αρχές ναυαγοσωστικής.
1.  Πτυχίο Υ. Κ. (υποβρύχιου καταστροφέα του Πολεμικού Ναυτικού της Μ.Υ.Κ)
2.  Βεβαίωση της Μ.Υ.Κ. ότι εκπαιδεύτηκε στις αρχές ναυαγοσωστικής.
3.   Βεβαίωση της Μ.Υ.Κ. ότι εκπαιδεύτηκε σε καταδύσεις:
α. ατμοσφαιρικού αέρα
β. κλειστού κυκλώματος και
γ. συσκευές μικτών αερίων
4.  Πτυχίο ναυαγοσώστη της Παγκρήτιας σχολής ναυαγοσωστών που έχει άδεια από Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας – Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου – Λιμενική Αστυνομία.
5.   Άδεια δύτου από Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης
6.   Πτυχίο της PADI (Παγκόσμια ομοσπονδία καταδύσεων).
Παρά ταύτα τον απέρριψαν από τον διαγωνισμό ζητώντας του βεβαίωση από το Λιμεναρχείο ότι τα πτυχία του είναι εφάμιλλα του Λιμενικού! Σε επικοινωνία του μάλιστα με τις αρμόδιες αρχές του είπαν πως ναι μεν τα πτυχία του είναι ανώτερα αυτών του Λ.Σ. αλλά οφείλει βάσει του διαγωνισμού να έχει βεβαίωση ναυαγοσώστη από το Λ.Σ. σχολείο το οποίο γίνεται μια φορά τον χρόνο.
Ερωτάσθε:
1)   Δεδομένου ότι πρόκειται για μια καταφανή αδικία εις βάρος ενός επίλεκτου άνδρα των ΟΥΚ, τι προτίθεστε να πράξετε για την άρση της αδικίας και την αναγνώριση των πτυχίων του ανωτέρω υποψηφίου;
2)   Προτίθεστε να αναλάβετε νομοθετική πρωτοβουλία έτσι ώστε τα πτυχία των ΟΥΚ-ΜΥΚ να αναγνωρίζονται ως εφάμιλλα των αντίστοιχων του ΛΣ, για τους εκάστοτε διαγωνισμούς;

Τι απάντησε το ΥΕΘΑ αφού συμβουλεύτηκε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης; Απίθανα πράγματα:
“Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Αθανάσιος Πλεύρης και Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης και μας διαβιβάστηκε με το (α) σχετικό από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα «Περίπτωση υποψηφίου ΣΟΧ μέσω ΑΣΕΠ», σας γνωρίζω ότι η εκπαίδευση στην Σχολή Υποβρυχίων Καταστροφών διέπεται από τις διατάξεις του ΠΔ 16/2001 (Α’ 13), στο οποίο δεν προβλέπεται ισοτιμία των πτυχίων των σχολείων της με αντίστοιχα τα οποία οργανώνονται από άλλους φορείς”. 


http://www.onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου