Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Σαν σήμερα 20 Σεπτεμβρίου





Σαν σήμερα 20 Σεπτεμβρίου....
 τρία μεγάλα γεγονότα στην αρχαιότητα και στους νεότερους χρόνους σημάδεψαν την ιστορία του Έθνους μας: Το 490 π.Χ η μάχη του Μαραθώνα σηματοδοτεί τον πρώτο ελληνικό θρίαμβο κατά της περσικής αυτοκρατορίας στους Μηδικούς Πολέμους: Έλληνες και Πέρσες συγκρούονται στο Μαραθώνα με τους Πέρσες υπό τον Δάτι και τον Αρταφέρνη, να ηττώνται από το στρατήγημα του Μιλτιάδαη,να αφήνουν στο πεδίο της μάχης 6.500 νεκρούς, ενώ οι απώλειες από την ελληνική πλευρά είναι μόλις 192, ανάμεσά τους και ο στρατηγός Καλλίμαχος.
Το 356 π.Χ γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο μεγάλος Έλληνας στρατηλάτης, ο οποίος στην σύντομη ζωή του δημιούργησε την μεγαλύτερη αυτοκρατορία που είχε γνωρίσει μέχρι τότε ο κόσμος.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1912, λίγες εβδομάδες πριν την κήρυξη του Α' Βαλκανικού Πολέμου το Βασιλικό Ναυτικό παραλαμβάνει τα τέσσερα νέα αντιτορπιλικά «Λέων», «Πάνθηρ», «Αετός» και «Ιέραξ» τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση του Ανατολικού Αιγαίου. Μετά τον Β'Π.Π. τέσσερα αντιτορπιλικά της αμερικανικής βοήθειας πήραν το ίδιο όνομα. 
   

 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου