Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ερντογάν: ¨ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΑΓΟΡΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ¨ Μετά το σχέδιο Β έχουμε και σχέδιο Γ




Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το Ισραήλ όπως πάντα συνεχίζει τον ρόλο του ¨κακομαθημένου αγοριού¨ και δήλωσε πως ¨Πλέον το Ισραήλ έχασε την εταιρική σχέση με την Τουρκία στην περιοχή. Μετά το σχέδιο Β έχουμε και σχέδιο Γ¨.




Μάλιστα υπενθυμίζοντας πως οι σχέσεις υποβιβάστηκαν στο 2ο επίπεδο, ανέφερε πως ¨ Τα πλοία μας στο εξής θα εμφανίζονται πολύ συχνά στα ύδατα αυτά. Σε αυτή την διαδικασία θα ακολουθήσουν και πολύ διαφορετικές κυρώσεις¨.



Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στο Ισραήλ με το οποίο οι σχέσεις υποβιβάστηκαν στο 2ο επίπεδο. Χαρακτήρισε ο Ισραήλ ως ¨κακομαθημένο αγόρι¨ και ανακοίνωσε πως πλέον τα τουρκικά πλοία θα εμφανίζονται πιο συχνά στην Μεσόγειο. Χτες ο Ερντογάν μετά την έναρξη του Δικαστικού έτους εν περιλήψει δήλωσε τα εξής :





Πάντα έτσι το Ισραήλ



¨ Το Ισραήλ έχασε την εταιρική σχέση με την Τουρκία στην περιοχή. Για αυτό το Ισραήλ απέναντι στις αποφάσεις του ΟΗΕ σχετικά με το Ισραήλ, πάντοτε έπαιζε τον ρόλο του κακομαθημένου αγοριού και πίστευε πως θα μπορούσε να συνεχίζει πάντα αυτήν την κακομαθημένη συμπεριφορά.



Έχουμε και πλάνο Γ



Ξέρετε ότι συνεχίζουμε με τη ίδια αποφασιστικότητα τις κυρώσεις που συγκεντρώσαμε στους 5 τίτλους. Θα υπάρξει συνέχεια σε αυτό. Εάν το παρόν βήμα αξιολογηθεί ως σχέδιο Β, θα υπάρξει και σχέδιο Γ, με τον ίδιο τρόπο και ανάλογα με τις εξελίξεις συζητούνται ακόμη διάφορα βήματα. Θέσαμε με αποφασιστικότητα το θέμα των δικαιωμάτων των 9 πολιτών μας. Ένα εξ αυτών ήταν η έκκληση να ζητηθεί συγγνώμη. Τα άλλα ήταν η καταβολή αποζημίωσης και η άρση του εμπάργκο στην Γάζα. Οι ίδιοι έκαναν κάποιες κινήσεις σε αυτά τα σημεία. Αλλά όταν φτάσαμε στο θέμα της συγγνώμης, κρίμα αλλά είπαν ¨Λυπόμαστε¨. Προσπάθησαν να βρούνε άλλους τρόπους έκφρασης.



Η ανακοινωθείσα έκθεση ουσιαστικά δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Ισραήλ. Άλλωστε και αυτά που ανακοινώνονται τώρα από την πλευρά μας δεν αποτελούνε πολεμική. Εμείς ως Τουρκία κάναμε αυτό το βήμα και αυτό το βήμα θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα. Ρίξαμε τις σχέσεις μας στο επίπεδο Β. Αναστέλλουμε πλήρως τις εμπορικές, στρατιωτικές και αμυντικές μας σχέσεις. Σε αυτή την διαδικασία θα συνεχίσουν και άλλες πολύ διαφορετικές κυρώσεις¨.



www.tourkikanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου