Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη το μεσημέρι

 


 Ο πρωθυπουργός αφού ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, θα πραγματοποιήσει έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη σήμερα, Κυριακή, για την οικονομία με κυρίαρχα θέματα: την 6η δόση και την συμφωνία της 21ης Ιουλίου.



Συνεδριάζει εκτάκτως η κυβέρνηση το μεσημέρι, όπου θα λάβει αποφάσεις για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, καθώς από ό,τι δείχνουν οι εξελίξεις οι Ευρωπαίοι δεν φαίνονται να πείθονται από την μέχρι τώρα πορεία της οικονομίας και ζητούν δραστικότερα μέτρα.
Παράλληλα, έντονες είναι οι συζητήσεις σε κυβερνητικούς κύκλους για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή ακόμα και πρόωρων εκλογών, ενώ δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να προβεί σε νέο γύρο επαφών με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο πρωθυπουργός επέστρεψε εκτάκτως από το Λονδίνο
Στην ακύρωση του ταξιδιού του στις ΗΠΑ και τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προχώρησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν από την Παρασκευή στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επέστρεψε εκτάκτως στην Αθήνα μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος του μετέφερε το κλίμα δυσπιστίας των Ευρωπαίων εταίρων για την ελληνική οικονομία.
Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ».
Επικοινωνία Βενιζέλου-Σαμαρά
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά είχε το Σάββατο το απόγευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και τις κρίσιμες ώρες ενόψει της υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.
Εξηγήσεις Μόσιαλου για την επιστροφή Παπανδρέου
«Στο ρευστό διεθνές περιβάλλον και στις διαφωνίες στο εσωτερικό ευρωπαϊκών χωρών», απέδωσε την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος σε σύντομη παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
«Να μη δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίξει με την τύχη της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος, ενώ προανήγγειλε ότι αύριο, Κυριακή, θα υπάρξουν κυβερνητικές συσκέψεις, στις οποίες θα εξεταστεί η κατάσταση.
www.kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου