Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Δανός ευρωβουλευτής ζητά ως εγγύηση από την Ελλάδα... την Κω!


«Μη παραδοσιακά μέτρα», προκειμένου να υπάρξει διασφάλιση σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, ζητά Δανός ευρωβουλευτής, προτείνοντας στην Ελλάδα να παραχωρήσει την Κω, για να έχει η χώρα του το κεφάλι της ήσυχο!
Ο κ. Μόρτεν Μέσερσμιντ, μέλος του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας και ευρωβουλευτής της ομάδας «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας», αναφέρει σε συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «BT» ότι, «αν η Ελλάδα επιθυμεί να δανειστεί εκ νέου από την ΕΕ, τότε το κόμμα του θα απαιτήσει πιο δραστικά και μη παραδοσιακά μέτρα διασφάλισης».
Συγκεκριμένα, προτείνει στην κυβέρνησή του να απαιτήσει το νησί της Κω ως «εγγύηση» ή μάλλον υποθήκη για το δάνειο.
«Κατανοούμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει εγγύηση για τα δάνεια με την μορφή μετρητών. Αλλά θα μπορούσε για παράδειγμα να μας δώσει ως υποθήκη το νησί της Κω, ώστε, όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, να πάρουμε τα τουριστικά έσοδα» αναφέρει, ποζάροντας μάλιστα σε φωτογραφίες από το νησί της Δωδεκανήσου με τη σημαία της Δανίας στα χέρια!
Παράλληλα, εμφανίζεται σίγουρος για την ελληνική χρεοκοπία, λέγοντας ότι «καμία χώρα δεν έχει ανακτήσει τον έλεγχο της οικονομίας της, με χρέος άνω του 150% του ΑΕΠ».   
http://www.protothema.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου