Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η Heybeliada (F -511) θα συνοδέψει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου



ImageΚαι η πρώτη κορβέτα Milgem, Heybeliada (F-511), θα συμμετάσχει στην συνοδεία του τουρκικού ερευνητικού πλοίου στην Αν Μεσόγειο σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το πλοίο θα παραδοθεί επίσημα στο τουρκικό Ναυτικό την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και θα είναι διαθέσιμη για την εκτέλεση οποιωνδήποτε αποστολών της ανατεθούν μεταξύ αυτών και η προστασία του ερευνητικού πλοίου που θα πραγματοποιήσει τις έρευνες στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.
Η είδηση αυτή κρύβει ακόμα ένα σοβαρό συμβολισμό πέρα από την θρασύτητα κίνηση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή της Κύπρου αφού θα αποτελέσει την έμπρακτη απόδειξη ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί σε μία τέτοια αποστολή πλοία που η ίδια κατασκευάζει και ότι αρχίζει να αποκτά αυτονομία στα οπλικά συστήματα που οι Ένοπλες Δυνάμεις της χρησιμοποιούν.
Το κύρος του πρωθυπουργού Ερντογάν θα εξυψωθεί στα μάτια του τουρκικού λαού αφού η εικόνα του ερευνητικού πλοίου συνοδευόμενο από μία κορβέτα τουρκικής ναυπήγησης θα επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητα και την τεχνολογική υπεροχή της Τουρκίας του κόμματος AKP.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου