Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ INDEPENDENT: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


¨Επικίνδυνη χώρα πλέον η Τουρκία¨


 Μετά την δολοφονία ενός Άγγλου και την απαγωγή της συζύγου του στην Κένυα όπου είχαν πάει για διακοπές, ο αγγλικός τύπος αφιέρωσε μεγάλο μέρος του στο θέμα της ασφάλειας των διακοπών. Η αγγλική εφημερίδα Independent έβγαλε μια λίστα σχετικά με τους κινδύνους στις χώρες-παραδείσους των διακοπών. Στην λίστα περιλαμβάνεται και η Τουρκία.
Η λίστα ετοιμάστηκε με βάση τις ανακοινώσεις από τα υπουργεία εξωτερικών και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Αγγλίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά και περιλαμβάνει χώρες με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας όπως το Μεξικό, η Ινδονησία, το Μαρόκο και η Βενεζουέλα. Στο θέμα της αδυναμίας της ασφάλειας της Τουρκίας προβάλλεται ο σχηματισμός αντιδυτικών δομών. Αναφέρεται επίσης η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αγγλίας που μιλούσε για ¨Δίκτυα που επηρεάζονται από την Αλ-Κάιντα και εξτρεμιστές του Ισλάμ και στοχοποιούνε τους Δυτικούς¨.
Σημείωμα
Τον περασμένο μήνα δύο γυναίκες από την Βόρεια Ιρλανδία που είχαν έρθει για διακοπές στο Κουσάντασι του Αϊδινίου, δολοφονήθηκαν με φρικτό τρόπο από τον 17χρονο Τούρκο Ρετζέπ Τσελίκ (17). 

www.tourkikanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου