Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

tourkikanea: ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ MILGEM -ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕΛΚΥΣΗ



Μπήκε σε υπηρεσία το πρώτο μας εθνικό πλοίο 
¨ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 10 ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
¨  


Στα πλαίσια της επετείου για την 473η επέτειο από την ναυμαχία στην Πρέβεζα και της Ημεράς των Ναυτικών Δυνάμεων, εντάχθηκε στην υπηρεσία το πλοίο Heybeliada που σχεδιάστηκε και συναρμολογήθηκε πλήρως με εθνικές δυνατότητες, ενώ καθελκύστηκε με τελετή στα ναυπηγία του Πέντικ στην Κωνσταντινούπολη το πλοίο Büyükada.
Μιλώντας στην τελετή ο Ερντογάν εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση, χαρά και υπερηφάνια, καθώς σήμερα όπως είπε  παραδίδεται το πρώτο εθνικό πλοίο στην ιστορία της Δημοκρατίας. Ας είναι καλότυχο, χαρμόσυνο και ευλογημένο για την πατρίδα μας και το έθνος μας¨.
Ο Ερντόγάν περιέγραψε πως το Heybeliada κατασκευάστηκε στα πλαίσια του σχεδίου Εθνικού Πλοίου (MİLGEM) που άρχισε το 2004, και συνέχισε λέγοντας :
¨Σήμερα βιώνω την ξεχωριστή ικανοποίηση καθώς αποδεικνύεται πόσο δίκαιο και σωστό ήταν το βήμα  που κάναμε με το σχέδιο MİLGEM. Η εθνική άμυνα είναι δυνατή και αποτελεσματική μόνο με μια νοοτροπία για εθνική επίσης βιομηχανία.
Με αυτή την ευκαιρία ευχαριστώ και συγχαίρω προσωπικά αλλά και εκ μέρους του έθνους μου όλους τους μηχανικούς , τους ακαδημαϊκούς, τους εργάτες, τους τεχνικούς και τους γραφειοκράτες ,όλους δηλαδή όσους μόχθησαν για να κατασκευαστεί αυτό το πλοίο. Εύχομαι το πλοίο Büyükada που καθελκύουμε σήμερα να αποβεί επωφελές για την πατρίδα μας και το έθνος μας. Θα θυμάστε πως ακριβώς πριν τρία χρόνια μια μέρα με φουρτούνα και βροχή καθελκύσαμε το Heybeliada. Το πλοίο που καθελκύσαμε εκείνη την ανεμοδαρμένη μέρα πριν τρία χρόνια, τώρα μέσα σε όλες τις φουρτούνες κουβαλάει με περηφάνια την σημαία της πατρίδας μας, και θα εκτελέσει σημαντικές αποστολές στην υπεράσπιση αυτής της αγίας πατρίδας.
¨ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 10 ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ¨
Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και χύνοντας ιδρώτα να πετυχαίνουμε έργα για τα φωτεινά αύριο της Τουρκίας. Ας ξέρουν όλοι ότι η τουρκική σημαία θα συνεχίσει σε θάλασσες κα ωκεανούς να αποτελεί σύμβολο ειρήνης.
Επιθυμώ εδώ να μοιραστώ μαζί σας αυτό το καλό νέο. Η Τουρκία βρίσκεται πλέον στις 10 χώρες στον κόσμο που μπορούνε να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν πολεμικά πλοία. Έτσι την ώρα που η οικονομία μας προχωρά σταθερά προς τους στόχους της και η Τουρκία αποτελεί παντού τον σημαιοφόρο της ειρήνης, στην αμυντική βιομηχανία υπερβαίνουμε σήμερα ένα ιστορικό όριο¨
……………..
Ο Ερντογάν τονίζοντας το ποσοστό κάλυψης όπλων και εξοπλισμού των ΤΕΔ από το εσωτερικό είπε : ¨ Φτάσαμε στο 50%. Ως αποτέλεσμα των αποφασιστικών μας προσπαθειών σε αυτό τον τομέα οι εξαγωγές μας έφτασαν το 1 δις $, ενώ ο τζίρος μας τα 2,3 δις $.
ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
Ο Ερντογάν τόνισε πως στο διάστημα 2004-2010 η Τουρκία από την 6η θέση στο κόσμο σε εισαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού έπεσε στην 14η και μείωσε σημαντικά την εξωτερική της εξάρτηση, ενώ την ίδια περίοδο από την 27η θέση στις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού ανεβήκαμε είπε στην 21η.
Ο Ερντογάν είπε ότι ¨αυτό σημαίνει πως δεν παράγαμε μόνο για εμάς αλλά αυξήσαμε και τις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στο εξωτερικό¨.
Ο Ερντογάν ανέφερε ότι το τυφέκιο που θα χρησιμοποιεί ο στρατός σχεδιάστηκε στην χώρα και έχει αρχίσει τις δοκιμές του, και είπε τα εξής : ¨
¨Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για το εθνικό μας άρμα το Αλτάι και πλέον για πρώτη φορά έχουμε όλες τις υποδομές έτοιμες για την παραγωγή ενός σύγχρονου άρματος. Αρχίσαμε τις δοκιμές του μη επανδρωμένου οχήματος μας Anka που μπορεί να πετάξει στα 10 χιλιάδες πόδια και να παραμείνει στον αέρα 24 ώρες. Το λέω και το τονίζω. Με το Anka πρώτα ο Θεός η Τουρκία θα αποτελέσει την τρίτη χώρα που θα παράγει μη επανδρωμένα με στρατηγικές δυνατότητες. Στο θέμα του πρώτου πολεμικού μας ελικοπτέρου του Atak, ολοκληρώσαμε το λογισμικό και την σχεδίαση και αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο παραγωγής του πρωτοτύπου. Επίσης σε αυτή την περίοδο η Τουρκία έχει γίνει κέντρο εκσυγχρονισμού των F-16. Φυσικά δεν αρκούμαστε σε αυτό. ¨ 
tourkikanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου