Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΑ: Βλήματα επακτίου αμύνης MM-40 Exocet ανέπτυξε η Εθνοφρουρά!


ImageΣτην δεύτερη φάση της περνάει η κρίση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο καθώς το τουρκικό Επιτελείο ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι
"Εφ'εξής σε περιοχές που η Τουρκία θεωρεί χωρικά της ύδατα (σ.σ.: !), αλλά η ελληνοκυπριακή διοίκηση ανακοίνωσε ως αποκλειστική οικονομική της ζώνη θα ξεκινήσουν μόνιμες περιπολίες σκάφη του τουρκικού στόλου, δηλαδή στη νότια περιοχή της Κύπρου"! Ως απάντηση η Εθνοφρουρά ανέπτυξε τις συστοιχίες επακτίων βλημάτων ΜΜ-40 Εxocet!
Στο μεταξύ όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ οι φρεγάτες "Σαλίχ Ρεΐς", "Σοκολού Μεχμέτ Πασά" και "Οντζού" έφυγαν από το ναύσταθμο του Μαρμαρά για την Α.Μεσόγειο και οι Τούρκοι υπόσχονται "οπτική θέα από την Πάφο" καθώς θα απέχουν 6 μιλια από την ελληνοκυπριακή πλευρά. Οι Ελληνοκύπριοι στην Πάφο θα μπορούν να βλέπουν το πλοίο αυτό, ενώ τα άλλα δύο θα περιπολούν στην περιοχή" γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες.
Η Εθνοφρουρά έχει μεταφέρει και αναπτύξει στους προβλεπόμενους χώρους διασπορά τα βλήματα επακτίου αμύνης ΜΜ-40 Βλοψκ ΙΙ Εxocet που διαθέτει σε μια απάντηση στις κινήσεις των τουρκικών σκαφών. Τα βλήματα με εμβέλεια 45-60 ν.μ. μπορούν να αποτελέσουν μια καλή αμυντική απάντηση στους κoμπασμούς και την τουρκική αλαζονεία.
Δύσκολα εντοπίσιμα από την Αεροπορία αφού εδράζονται σε κινητούς εκτοξευτές, αποτελούν πραγματικά θανάσιμη απειλή για τα σκάφη του τουρκικού Στόλου που πλησιάζουν τόσο κοντά στην ακτή ελαχιστοποιώντας τον χρόνο πτήσης του Exocet. 
Την ίδια στιγμή έφτασε στην Αττάλεια, όπου ελλιμενίζεται τμήμα του τουρκικού Στόλου το ερευνητικό σκάφος της νορβηγικής εταιρείας Veritas, το οποίο θα πάρει μέρος στις σεισμικές έρευνες, μετά από καταρχήν συμφωνία με το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ακσάμ", υπήρξε "καταρχήν συμφωνία" με τη νορβηγική εταιρεία Veritas για ενοικίαση ερευνητικού σκάφος έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων". Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι "η εταιρεία δεν έχει επιφυλάξεις για έρευνες νότια της Κύπρου".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου