Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

tourkikanea: Τι υπάρχει στην ρότα του Πίρι Ρέις ;



Το Πίρι Ρέις σήκωσε Άγκυρα. Τι το περιμένει άραγε στον δρόμο ; Ένα ρίσκο πολέμου ή μια θάλασσα με πετρέλαιο και φυσικό αέριο.Η έναρξη των γεωτρήσεων που άρχισε ο Ελληνοκυπριακός τομέας μέσω της εταιρίας Amerikan Noble Energy παρά τις
προειδοποιήσεις της Τουρκίας άναψε το φυτίλι και ο πρωθυπουργός Ερντογάν άρχισε την διαδικασία. Ταχύτατα συναντήθηκε στην Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ντερβίς Έρογλου και υπέγραψε συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας. Η Τουρκία μετά από αυτήν την ταχύτατη εφόρμηση δεν καθυστέρησε να δώσει ακόμη ένα μήνυμα στον στόλο στην Μεσόγειο και στην διεθνή κοινή γνώμη : Το ερευνητικό σκάφος μας Πίρι-Ρέις βγαίνει αμέσως στην Μεσόγειο. Αυτό δεν ήταν μόνο ένα μήνυμα, αλλά ταυτόχρονα και μια εντολή προς την τουρκική γραφειοκρατία του τύπου ¨Πράξτε τα δέοντα¨. Και έτσι το Πίρι Ρέις που μέχρι χτες έκανε τις ετοιμασίες του σήμερα το μεσημέρι είπε ¨Βίρα τις άγκυρες, εις το όνομα του Θεού¨.
ΤΟ ΠΙΡΙ-ΡΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Η ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ;
Η ρότα και το δρομολόγιο του Πίρι-Ρέις ακόμη δεν είναι σαφή. Πληροφορίες από πηγές που είναι κοντά στο υπουργείο Ενέργειας λένε πως ανάμεσα στις περιοχές όπου θα γίνουν έρευνες είναι και η κοινή περιοχή, η λεγόμενη Λεβιάθαν της ΤΔΒΚ και του Ελληνοκυπριακού τομέα όπου γίνονται τώρα γεωτρήσεις από τον Ελληνοκυπριακό τομέα. 

www.tourkikanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου