Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ ( ράτσας ζαγάρ ) από τα ''tourkikanea''

 

Η Ελλάδα μετά τον μπακλαβά, τα στραγάλια, τον Χατζηαβάτη και τον Καραγκιόζη, τώρα διεκδίκησε και καταχώρησε ως ιδιαίτερη ράτσα τον σκύλο τύπου ¨Ζαγάρ¨.



Οι Έλληνες τώρα απέκτησαν τον Τούρκο ιχνηλάτη Ζαγάρ. Αντιδράσεις προκάλεσε η καταχώρηση της ιδιαίτερης ράτσας ζαγάρ που έκανε η Ελλάδα στην ¨Διεθνή Ομοσπονδία Φυλών Ζώων¨ με την ονομασία ¨Ελληνικός Ιχνηλάτης¨. Ο ΄Ντογάν Καρτάι-συγγραφέας δύο βιβλίων σχετικά με τα ζαγάρ ζητά από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να κινητοποιηθεί.

Ο Καρτάι που παλιότερα έγραψε βιβλία και για τα σκυλιά ράτσας καγκάλ, λέει πως τα σκυλιά Ζαγάρ τα έφεραν από την Μέση Ασία οι φυλές των Ογούζων και διαδόθηκαν σε όλα τα Βαλκάνια. Ο Καρτάι προσθέτει πως οι Οθωμανοί μετέφεραν παντού στα Βαλκάνια όπου κυριάρχησαν αυτά τα πολύ ιδιαίτερα σκυλιά, και ότι σε χώρες όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία, ¨Μακεδονία¨, Κόσσοβο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη αυτή η ράτσα σκύλων είναι γνωστή ως οθωμανική κληρονομιά. Ο Καρτάι ανέφερε ότι οι Έλληνες που παρέμειναν 400 χρόνια εντός των οθωμανικών συνόρων δεν θέλουν να βλέπουν αυτή την αλήθεια και δήλωσε : Στην γείτονα μας την Ελλάδα υπάρχουν σήμερα πολύ λίγα εκφυλισμένα ζαγάρ. Η Ελλάδα χρησιμοποιώντας κάποια ζαγάρ ως επιβήτορες που τα πέρασαν από την Θράκη μας στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο, δείχνει να αγνοεί πως πρόκειται για οθωμανική κληρονομιά. Διεκδικώντας μάλιστα αυτήν την πολύ ιδιαίτερη ράτσα πέτυχαν να καταχωρηθεί στην ¨Διεθνή Ομοσπονδία Φυλών Ζώων¨ με την ονομασία ¨Ελληνικός Ιχνηλάτης¨. Είμαι έτοιμος να συζητήσω με οποιονδήποτε για αυτό τον αστήρικτο ισχυρισμό¨.



Τον μπακλαβά δεν μπόρεσαν να τον πάρουν



Η Ελλάδα είχε ανακοινώσει πως ο Καραγκιόζης είναι ένα Ελληνικό θέατρο σκιών. Η Ομοσπονδία Στραγαλατζήδων Αθήνας είχε ανακοινώσει πως τα στραγάλια είναι ¨Ελληνικός μεζές¨. Το 2007 υπήρξε διαμάχη ¨εθνικού γλυκού¨ ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελληνοκυπριακή διοίκηση, αλλά τότε ο μπακλαβάς καταχωρήθηκε στην Τουρκία. Το Ελληνοκυπριακό Υπουργείο Γεωργίας καταχώρησε εξ ονόματος τους στην Ε.Ε. το λουκούμι.


www.tourkikanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου