Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

«Η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στις χρηματαγορές το 2021»Γερμανική εφημερίδα,Μπιλντ,Bild,αγορές,χρηματοδότηση,2021,χρέος,οικονομική κρίσηΗ Ελλάδα δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί εκ νέου στις χρηματαγορές πριν από το 2021, παρά την οικονομική βοήθεια που θα λαμβάνει από την ΕΕ,
γράφει στο αυριανό φύλλο της η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη έκθεση της Τρόικα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο σε ανταπόκρισή του από το Βερολίνο, σήμερα, μετά από την τέταρτη έκθεση της Τρόικα «η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί». Η Bild, ως γνωστόν, εδώ και μήνες διάκειται εχθρικά στη δανειοδότηση της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ.
Σύμφωνα λοιπόν με την γερμανική εφημερίδα, που επικαλείται προγενέστερη έκθεση της Τρόικα, σε σύγκριση με τον Ιούλιο ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι 7,25 μονάδες κατώτερος.Επίσης, το έτος 2020 το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αντιπροσωπεύει το 152% του ΑΕΠ της Ελλάδας, αναλογία που θα μετατραπεί στο 130% το έτος 2030.
Σύμφωνα με την Bild το σκέλος της έκθεσης της Τρόικα περί βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, δόθηκε «με τρόπο εμπιστευτικό» στη γερμανική κυβέρνηση νωρίτερα σήμερα.
http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου