Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων προς Γ.Παπανδρέου: Δεν μας σέβεστε


ImageKαι τους δικαστές κατάφερε να στρέψει εναντίον της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, εισπράττοντας σήμερα μια απάντηση από τις ενώσεις τους, με την οποία εμμέσως πλην σαφώς τον εγκαλεί για έλλειψη σεβασμού απέναντί τους. 
 
Με κοινή ανακοίνωσή τους η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών (συγκεκριμένα, οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων κ.κ. Χ.Αθανασίου, Π. Μπρακουμάτσος και Γ. Φαλτσέτος) αναφέρουν ότι:

«Οι Δικαστικοί Λειτουργοί έχουν υποστεί, συγκριτικά με όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις μεγαλύτερες μειώσεις των καθαρών αποδοχών τους, οι οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 40% περίπου. Συνεπώς, έχουν καταβάλει όσο ουδείς «τον οβολό τους» και δεν αποτελούν «κατεστημένο που προσπαθεί να υπεκφύγει των υποχρεώσεων του».

Όσον αφορά τις εκκρεμείς υποθέσεις, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Πρωθυπουργός, σημειώνουμε ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί εφαρμόζουν, με ευλάβεια τους νόμους του Κράτους και επομένως εκφράσεις όπως «αρνησιδικία με τερτίπια» αναμέναμε να μην ειπωθούν, διότι έτσι προσβάλλεται το σύνολο των Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι, με τα πενιχρά μέσα που τους διαθέτει η Πολιτεία, προσπαθούν να δικαιοδοτούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Οι τοποθετήσεις και γενικεύσεις του κ. Πρωθυπουργού, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα υπαρκτά προβλήματα της Δικαιοσύνης, για τα οποία δεν ευθύνονται οι λειτουργοί της.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι, διαχρονικά, ο πολιτικός κόσμος της χώρας έτρεφε απόλυτο σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της».
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου