Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Σύλληψη ζεύγους Ρώσων στη Γερμανία με την κατηγορία της


ImageΗ γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε ένα ζευγάρι με την υποψία της κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας από την εποχή του ψυχρού πολέμου.
Από το ομοσπονδιακό γραφείο της εισαγγελίας έγινε γνωστό πως η σύλληψη των δύο ατόμων έγινε μετά από επιδρομή της αστυνομίας σε δύο οικίες στα κρατίδια Baden-Wuerttemberg και Hesse την περασμένη Τρίτη.
Η εισαγγελική αρχή σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή ανέφερε: «Τα δυο άτομα είναι ύποπτα  για κατασκοπεία υπέρ ξένης μυστικής υπηρεσίας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα».
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε σήμερα πως το ζέυγος είναι ένας Ρώσος και μια Ρωσίδα οι οποίοι ζουν στη Γερμανία από το 1988 συνελήφθησαν ύστερα από πληροφορίες  που έδωσε το FBI μετά την αποκάλυψη κυκλώματος  κατασκόπων  στις ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο.
Σύμφωνα με γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η γυναίκα συνελήφθη την ώρα που άκουγε κωδικοποιημένα μηνύματα.
Το ζευγάρι χρησιμοποιούσε γερμανικά ονόματα και είχε αυστριακά διαβατήρια ενώ ως τόπο γέννησης του άνδρα αναφερόταν η Αργεντινή και το Περού για τη γυναίκα.
Σύμφωνα με το Der Spiegel οι ανακριτές εκτιμούν πως τα δύο άτομα είχαν στρατολογηθεί αρχικά από την KGB ενώ στη συνέχεια συνέχισαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την SVR, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πιο το αντικείμενο των κατασκοπευτικών τους δραστηριοτήτων.
Ο εκπρόσωπος της SVR Sergei Ivanov όταν ρωτήθηκε από το Interfax σχετικά με τη σύλληψη των δύο ατόμων αρνήθηκε να σχολιάσει τη σχετική είδηση.
Και οι δύο πάντως από τους συλληφθέντες αρνούνται τις κατηγόρίες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου