Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Συνέδριο για την ανάπτυξη του εθνικού ελικοπτέρου διοργανώθηκε στην Τουρκία


ImageΚαι ενώ στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει για τα καλά η ισοπέδωση και η πώληση της όποιας βιομηχανικής και τεχνολογικής
υποδομής διαθέτει η χώρα, στην Τουρκία η κυβέρνηση Ερντογάν που ορθά όλα αυτά τα χρόνια επένδυε στην τεχνολογία και στην ανάπτυξη της επιστήμης και όχι στην νεωτεριστική οικονομία του θεάματος και του αθλητισμού μπορεί να υπερηφανεύεται για τα επιτεύγματα της.
Και ενώ στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει για τα καλά η ισοπέδωση και η πώληση της όποιας βιομηχανικής και τεχνολογικής υποδομής διαθέτει η χώρα, στην Τουρκία η κυβέρνηση Ερντογάν που ορθά όλα αυτά τα χρόνια επένδυε στην τεχνολογία και στην ανάπτυξη της επιστήμης και όχι στην νεωτεριστική οικονομία του θεάματος και του αθλητισμού μπορεί να υπερηφανεύεται για τα επιτεύγματα της.Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής διοργανώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της τουρκικής Υπογραμματείας Πολεμικής Βιομηχανίας (SSM) συνέδριο με θέμα την ανάπτυξη του εθνικού ελικόπτερου  της Τουρκίας.  Στο συνέδριο συμμετείχαν ακαδημαϊκοί από τουρκικά πανεπιστήμια ερευνητικά ιδρύματα και βιομηχανίες.
Image
Το τουρκικό σχέδιο αφορά την ανάπτυξη και κατασκευή ενός ελικοπτέρου μέσου βάρους πολλαπλών χρήσεων. Έτσι μετά τον εθνικό αντιαρματικό πύραυλό μετά το εθνικό τυφέκιο, μετά το εθνικό άρμα, το εθνικό επιθετικό ελικόπτερο, το εθνικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος  και την εθνική φρεγάτα η Τουρκία θα αποκτήσει και το εθνικό ελικόπτερο.
Για λόγους σύγκρισης στις αρχές της δεκαετίας του 1980 η ΕΑΒ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών σχεδίαζαν την κατασκευή ενός δικινητήριου αεροσκάφους για την μεταφορά ασθενών από τα νησιά.
Αυτά όμως συνέβαιναν όταν υπήρχαν ηγεσίες που πίστευαν στην ελληνική βιομηχανία και εμπιστευόντουσαν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας πριν τελικά μετατρέψουν την Ελλάδα στο Μαϊάμι της Ευρώπης δηλαδή ένα μέρος όπου μόνο ο τουρισμός και η show business ανθούν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου