Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Αμερικανικό δίκτυο CNBC:"Οι Έλληνες δουλεύουν πολύ, πληρώνονται λιγότερο από πολλούς άλλους της ΕΕ"!


Image
Το αμερικανικό δίκτυο CNBC καταρρίπτει το στερεότυπο που έχει επικρατήσει σε βάρος των Ελλήνων ότι είναι τεμπέληδες, αναφέροντας μάλιστα
στο σχετικό δημοσίευμά του πως οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δουλεύουν περισσότερες ώρες, σε σύγκριση με πολλούς άλλους στην Ευρώπη και πληρώνονται λιγότερο.

Το δημοσίευμα περιέχει και δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος τονίζει πως "είναι μύθος πως οι 'Ελληνες εργάζονται λίγες ώρες. Είναι μεγάλο ψέμα. Η πραγματικότητα είναι πως οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα εργάζονται περισσότερο από όλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

"Αυτό είναι αλήθεια", σχολιάζει ο συντάκτης του άρθρου, παραθέτοντας στη συνέχεια συγκεκριμένα στοιχεία για την απασχόληση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με στοιχεία της εταιρείας McKinsey, στην Ελλάδα σημειώνονται τα χαμηλότερα ποσοστά απασχόλησης. Μόνο το 66% των Ελλήνων εργάζεται, σε σύγκριση με το 73% της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 70% της Νότιας Ευρώπης. Η παραγωγικότητα των Ελλήνων εργαζόμενων κοστολογείται σε 35 δολάρια την ώρα, σε σύγκριση με 49 δολάρια την ώρα στην Ε.Ε., με 55 δολάρια την ώρα στη Κεντρική Ευρώπη  και με 58 δολάρια στις ΗΠΑ.
Η McKinsey εξάγει το συμπέρασμα πως "οι 'Ελληνες δεν είναι τεμπέληδες. Εργάζονται περισσότερο και σκληρότερα από τους περισσότερους Ευρωπαίους".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου