Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Συγκλονιστικές δηλώσεις J.C.Trichet: "Η ΕΚΤ έκανε ό,τι μπορούσε για την Ελλάδα, αλλά..."!


 
ImageΣε συγκλονιστικές δηλώσεις που "τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια της Ελλάδας" προχώρησε ο J.C. Trichet σε συνέντευξή του στους F. Times."Η ΕΚΤ έχει φθάσει στα όριά της σχετικά με το τι μπορεί να κάνει για την Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε χρεοκοπία, η ΕΚΤ δεν θα μπορεί πλέον να δέχεται τα κρατικά της ομόλογα ως collateral από τις ελληνικές τράπεζες. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα πρέπει να στηρίξουν το χρηματοοικονομικό σύστημα για να αποτρέψουν μια οικονομική καταστροφή» διεμήνυσε ο Jean-Claude Trichet σε συνέντευξή του στους Financial Times, την οποία επικαλείται το Dow Jones Newswires.

«Νομίζω ότι η ΕΚΤ έχει κάνει οτιδήποτε μπορούσε για να ανταποκριθεί στις ευθύνες της σε εξαιρετικές καταστάσεις. Η τελική στήριξη ασφαλώς είναι των κυβερνήσεων», δήλωσε.

Ακόμη, τόνισε πως η ΕΚΤ δεν θα δράσει ως δανειστής της τελευταίας στιγμής για τις κυβερνήσεις, όπως το EFSF θα πρέπει να κάνει στο μέλλον. Ο ίδιος ζήτησε από τις κυβερνήσεις να δράσουν για να αποκαταστήσουν το συντομότερο δυνατό την αξιοπιστία του κρατικού χρέους και να πετύχουν τους δημοσιονομικούς στόχους που τέθηκαν στις 21 Ιουλίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου