Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου σε Σαμαρά: Εγώ είπα ναι στον Παπαδήμο, πες το και σύ να τελειώνουμε



Παπανδρέου σε Σαμαρά: Εγώ είπα ναι στον Παπαδήμο, πες το και σύ να τελειώνουμεΤηλεφωνική επικοινωνία είχαν τα μεσάνυκτα ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά προκειμένου
να τον ενημερώσει για το κατ' αρχήν «ναι» του κ. Λουκά Παπαδήμου στο ενδεχόμενο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Ο κ. Παπανδρέου μετέφερε στον κ. Σαμαρά τους 3 όρους που έχει θέσει ο κ. Παπαδήμος αλλά και το γεγονός ότι ο ίδιος τους αποδέχθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του υπουργικού Συμβουλίου τους οποίους ενημέρωσε επίσης τηλεφωνικά. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός προέτρεψε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικοινωνήσει και ο ίδιος με τον κ. Παπαδήμο προκειμένου να συζητήσει μαζί του τις λεπτομέρειες και να τον ενημερώσει για τις απόψεις του, ενδεχομένως δε να τον μεταπείσει για κάποιες από τις απαιτήσεις που προβάλλει.
Αρα, από εδώ και πέρα η υπόθεση Παπαδήμου βρίσκεται αποκλειστικά και μόνον στα χέρια του κ. Σαμαρά ο οποίος αναλαμβάνει και την ευθύνη για την επιτυχία ή τη διακοπή της περαιτέρω συζήτησης.
Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που η Ν.Δ. τους 3 όρους τότε η εναλλακτική πρόταση του κ, Παπανδρέου δείχνει να είναι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. 

http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου