Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

«Διαγράψτε με αν τολμάτε. Πετσάλνικο δεν ψηφίζω»


Κώστας Καραμανλής, Βαγγέλης Αντώναρος, Νέα Δημοκρατία, Πάνος Καμμένος, Κώστας Τα Με σκληρές εκφράσεις και την ευθεία απειλή πώς δεν πρόκειται να συμμορφωθούν στις υποδείξεις του κόμματος περίπου 20 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασαν
στην υποψηφιότητα Πετσάλνικου για την πρωθυπουργία.
Το γραφείο του Γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τασούλα πλημμύρισε από βουλευτές που απειλούσαν ευθέως με ανταρσία αν προχωρούσε η επιλογή του «κλώνου του Παπανδρέου» , όπως αποκαλούσαν τον πρόεδρο της Βουλής. «Εγώ δεν ψηφίζω τον άνθρωπο που έβαλε στον Παπανδρέου την ιδέα του δημοψηφίσματος που πήγε να τινάξει στον αέρα τον τόπο» είπε στον κ.Τασούλα πολύ γνωστός βουλευτής της Β Αθηνών ενώ άλλος που εκλέγεται στην ίδια περιφέρεια είπε: «Διαγράψτε με αν θέλετε. Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να πω ναι ακόμα κι αν μου το ζητήσει ο ίδιος ο πρόεδρος».
Όχι σύμφωνος με την επιλογή Πετσάλνικου φαίνεται πως ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Είναι ενδεικτικό ότι ο στενός του συνεργάτης και καθημερινός του συνομιλητής βουλευτής Βαγγέλης Αντώναρος βγήκε στον REAL FM και δήλωσε ευθέως: «Δεν θα πρέπει το πρόσωπο που θα αναλάβει να είναι ένα πρόσωπο με βεβαρημένο κομματικό παρελθόν. Η χώρα αυτή τη στιγμή θέλει ανάσα». Από τους βουλευτές που αντέδρασαν έντονα ήταν κι ένας ακόμα παλιός φίλος και συνομιλητής του κ. Καραμανλή, ο Γιώργος Βλάχος.
Ανάμεσα στους 20 βουλευτές που αντέδρασαν έντονα ήταν οι κ.κ. Κυρ. Μητσοτάκης, Αρης Σπηλιωτόπουλος, Πάνος Καμμένος, Βαγγέλης Αντώναρος, Νίκος Δένδιας, Σωτήρης Χατζηγάκης, Κωστας Μπούρας κ.α. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς έριξαν την πρόταση να ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών για να συγκληθεί άμεσα η Κ.Ο. και να δώσει απαντήσεις ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος στα ερωτήματα για την απόφαση που πήρε.
Τελικά , με την πρόωρη διακοπή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών λόγω των αντιδράσεων και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ το ζήτημα δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση αφού η υποψηφιότητα Πετσάλνικου αποσύρθηκε άρον άρον 

http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου