Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ενότητα, συνεννόηση και σύνεση ζήτησε ο Παπαδήμος [βίντεο]


Ενότητα, συνεννόηση και σύνεση ζήτησε ο Παπαδήμος [βίντεο]Η πρώτη δήλωση του εντολοδόχου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ήταν κάλεσμα εθνικής ενότητας ενώ είχε και δύο ειδήσεις αφού
ο κ. Παπαδήμος είπε ότι δεν έχει οριστεί σαφής ημερομηνία εκλογών και δεν έθεσε ποτέ όρους προς τους πολιτικούς αρχηγούς.
«Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνω ακόμα μεγαλύτερη. Δεν είμαι πολιτικός αλλά έχω αφιερωσει την επαγγελματική μου ζώη στην άσκηση οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» είπε ο κ. Παπαδήμος και τόνισε ότι «Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν γίνει. Η Ελλαδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι επιλογές για την πορεία της χώρας θα έχουν καθοριστική σημασία.»
Η πορεία δεν θα είναι εύκολη

Ο κ. Παπαδημος τόνισε ότι «η πορεία δεν θα είναι εύκολη» αλλά δήλωσε σίγουρος «ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν και θα επιλυθούν με μικρότερο κόστος αν υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο κ. Παπαδήμος κάλεσε όλους  του Έλληνες να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση λέγοντας: «Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε σε αυτήν την προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας. Για' αυτό έχει σημασία ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης ευρυτερης συνεργασίας»
Για τη νέα κυβέρνηση ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι «είναι μεταβατική. Εχει συγκεκριμένο έργο: την υλοποίηση των συμφωνιών της 26 Οκτωβρίου καθώς καθως και της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτές.»
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός δήλωσε «πεπεισμένος ότι η συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη θα διευκολύνει την προσαρμογή της οικονομίας και την ανάπτυξή της» και έδωσε μια αχτίδα ασιοδοξίας αρκεί όπως είπε χαρακτηριστικά να «είμαστε ενωμένοι και συνεργαστούμε στενά για την επίτευξη των στόχων.»
Άδειασμα Παπανδρέου

Η είδηση ήρθε στο τέλος αφού ο κ. Παπαδήμος χωρίς να ερωτηθεί διευκρίνισε ότι «δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό» αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τον κ. Παπανδρέου.
Η δεύτερη είδηση, που δείχνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς εγκατέλειψε μία ακόμα κόκκινη γραμμή, ήρθε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για την ημερομηνία των εκλογώνΟ κ. Παπαδήμος απάντησε χωρίς περιστροφές ότι «δεν έχει προσδιοριστεί ακριβής χρόνος εκλογών αλλά υπάρχει σημείο αναφοράς, το ανακοινωθέν των δύο αρχηγών της 6ης Νοεμβρίου» . 

1 σχόλιο: