Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ευάγγελος Βενιζέλος ή Βασίλης Σκουρής ο νέος πρωθυπουργός



Βασίλης Σκουρής, Ευάγγελος Βενιζέλος, κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, Λουκάς ΠαπαδήμΟ υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ή ο πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Βασίλης Σκουρής θα είναι το όνομα
το οποίο θα πει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα το μεσημέρι
ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ως το πρόσωπο στο οποίο συμφώνησε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για να ηγηθεί της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Στο πρόσωπο του Βασίλη Σκουρή, ο οποίος είναι έγκριτος νομομαθής διεθνούς βεληνεκούς και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην Ε.Ε.,κατέληξαν καθώς όλοι οι άλλοι υποψήφιοι «κάηκαν» για διάφορους λόγους.
Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν ήταν αποδεκτός από την Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς θεωρείται άνθρωπος των τραπεζιτών. Ο κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος δεν έγινε αποδεκτός από τον κ. Σαμαρά. Και ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης δεν ήταν ποτέ ένας πραγματικός υποψήφιος. Η επίσκεψή του στην Ελλάδα ήταν θέμα συγκυρίας καθώς μετέφερε τα αιτήματα του ΔΝΤ προκειμένου να ξεκλειδώσει η 6η δόση, αλλά και η περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα.
Το μεσημέρι ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις. Θα ενεργοποιηθούν οι παραιτήσεις του υπουργικού Συμβουλίου οι οποίες έχουν δοθεί από χθες το μεσημέρι και στη συνέχεια θα συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να τηρηθούν οι συνταγματικές επιταγές.
Αφού ο κ. Παπούλιας διαπιστώσει ότι ο προτεινόμενος ως πρωθυπουργός μπορεί να έχει τη δεδηλωμένη της Βουλής θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Η ορκομωσία θα γίνει την Πέμπτη και μετά θα ακολουθήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. 

http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου