Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο παραλήρημα από το «νάνο» Τούρκο Υπ.Εξ!


Ε λοιπόν όσο μπόι του λείπει του Τούρκου Υπ. Εξωτερικών Νταβούτογλου, τόσο θράσος του περισσεύει .. και επιμένει να απειλεί την Κύπρο!

Μέχρι και την Ινδία έφτασε ο μεγαλοιδεατισμός του, όμως, καθώς ανάμεσα στα υπόλοιπα «πυροτεχνήματα» που «πέταξε», σε συνεντευξή του στο CNNTurk, ισχυρίστηκε, ότι «η Τουρκία, «ως κράτος με τις μεγαλύτερες ακτές, δεν θα επιτρέψει τη στάση ορισμένων χωρών να θεωρούν ότι στα διεθνή ύδατα ισχύει ο δικός τους λόγος.

Τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας σχετίζονται με μια περιοχή, που εκτείνεται από τη διώρυγα του Σουέζ μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό»!!!


Το παραλήρημα του Τούρκου πολιτικού συνεχίστηκε, λέγοντας… «Η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι χώρος που μπορεί να στριμωχθεί η Τουρκία.

Κάθε κίνηση, που θα περιορίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα, είναι πλήγμα και εναντίον των δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων» διεμήνυσε ο Νταβούτογλου και προσέθεσε, ότι «κανείς δεν μπορεί να κάνει μονομερείς επεμβάσεις σε χώρους πέραν των χωρικών υδάτων».

Ερωτηθείς για τις έρευνες πετρελαίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο κ. Νταβούτογλου υποστήριξε, ότι υπάρχουν δύο σενάρια.

«Η Κύπρος ή θα γίνει ενιαίο κράτος που σημαίνει ότι οι Ελληνοκύπριοι θα περιμένουν να υπάρξει λύση και να αξιοποιήσουν από κοινού ό, τι τους ανήκει» ή «οι Ελληνοκύπριοι θα υποστηρίξουν ότι η περιοχή τους ανήκει και θα κάνουν ό, τι θέλουν.

Σε αυτήν την περίπτωση, προειδοποίησε ότι «η Τουρκία θα υπογράψει συμφωνία περί υφαλοκρηπίδας με τα Κατεχόμενα και η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών της Κύπρου θα βαθύνει».

Στόχος της Τουρκίας, ανέφερε, είναι να καταστεί η ανατολική Μεσόγειος περιοχή ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας, αλλά «εάν κάποιοι λένε ότι οι περιοχές αυτές είναι η αυλή μας και θα κάνουμε ό, τι θέλουμε, τότε κι εμείς έχουμε το δικαίωμα να προβούμε σε βήματα που θα δείξουν ότι αυτό δεν είναι σωστό»… 

 
http://nationalpride.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου