Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τουρκία βρυχάται μεν, αλλά φοβάται μία σύγκρουση με το μπλοκ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας

Η Τουρκία βρυχάται μεν, αλλά φοβάται μία σύγκρουση με το μπλοκ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας 

 Διπλωματικοί, στρατιωτικοί και ακαδημαϊκοί κύκλοι της Άγκυρας συζητούν τις κινήσεις της χώρας τους στο ζήτημα της έναρξης ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και ομόφωνα οι τουρκικές αναλύσεις αποκλείουν το ενδεχόμενο στρατιωτικής αναμέτρησης της Τουρκίας με το μπλοκ Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας.

 Σε έκτακτη παρέμβαση του, το τουρκικό think tank “ΤΑSAM” υπογραμμίζει ότι μια ενδεχόμενη στρατιωτική αναμέτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο θα επεφύλασσε σοβαρές επιπτώσεις για την τουρκική εξωτερική πολιτική.

Το τουρκικό κέντρο στρατηγικών ερευνών καλεί την Άγκυρα να εστιάσει σε οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις κατά του Ισραήλ και των συμμάχων του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το τουρκικό think tank “ΤΑSAM” διατηρεί στενές σχέσεις με το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των οδών επικοινωνίας της Άγκυρας με τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Με την άποψη του τουρκικού κέντρου στρατηγικών ερευνών συμφωνούν και οι τουρκικοί στρατιωτικοί κύκλοι, καθώς  η προτεραιότητα του τουρκικού στρατού είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του ΡΚΚ. 

 
http://nationalpride.wordpress.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου