Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Κύπρος: Υπό παρακολούθηση η πορεία του «Πίρι Ρέις»



Η Κύπρος παρακολουθεί την πορεία του «Πίρι Ρέις» και τις κινήσεις της Τουρκίας και θα πράξει αναλόγως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης, χθες το βράδυ.

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι «το Πίρι Ρέις ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής από τη Σμύρνη. Θα δούμε που θα κατευθυνθεί και, ασφαλώς, αν υπάρξουν οποιεσδήποτε παραβιάσεις που θα απαιτούν την εμπλοκή της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτές θα μελετηθούν και θα γίνουν.



Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο να πούμε».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την ομιλία του προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ κ. Χριστόφια υποστήριξε πως :
«Τα κύρια σημεία της ομιλίας του Προέδρου ήταν η ξεκάθαρη καταγγελία των απειλών και της συμπεριφοράς της Τουρκίας, η αντικειμενική περιγραφή της πραγματικότητας στις συνομιλίες και η καταγγελία των υπαναχωρήσεων της τουρκοκυπριακής ηγεσίας σε ζητήματα που έχουν επιτευχθεί συγκλίσεις, η επαναβεβαίωση της βάσης αλλά και της συμφωνημένης διαδικασίας των συνομιλιών και η επαναφορά ή η υπογράμμιση της πρότασής του για την Αμμόχωστο.
Στην ομιλία υπήρχε και μια γενική αναφορά, την οποία θέλω να υπενθυμίσω κατά λέξη. Είχε πει ο Πρόεδρος ότι “θέλω να διαβεβαιώσω τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας ότι ανεξαρτήτως συνθηκών θα έχουν να ωφεληθούν από τους καρπούς της πιθανής ανεύρεσης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων“.

http://nationalpride.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου