Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελία του Σ.Λαμπρινίδη κατά της Τουρκίας από το βήμα του ΟΗΕ


ImageKατήγγειλε την Τουρκία για τις «απειλές και εχθρικές ενέργειες» σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, μιλώντας από
το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ενώ καταδίκασε την «πολεμική ρητορική» της.
Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις, ο Σ. Λαμπρινίδης αντιδιαστέλλοντας την πολεμική ρητορική της Τουρκίας με την ελληνική στάση, τόνισε με έμφαση τη δέσμευση της Ελλάδας στις διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία για τον προσδιορισμό της υφαλοκρηπίδας, προσθέτοντας ωστόσο ότι σε περίπτωση μη συνεργασίας της Τουρκίας, το ζήτημα θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο υπουργός υπογράμμισε το όραμα και το ρόλο της Ελλάδας στην εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας, τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στην ανατολική γειτονιά της χώρας και για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, εξέφρασε την επιθυμία της Ελλάδας για επίλυση μέσω ενός «δίκαιου συμβιβασμού» και ενός ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση έναντι όλων. «Θέλουμε επίλυση του ζητήματος έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις τεράστιες προοπτικές της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, στη βάση της ευθύτητας και της ειλικρίνειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου