Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: «Εφαρμόστε τώρα την απόφαση της 21ης Ιουλίου – Έχετε μόνο έξι εβδομάδες καιρό»


ImageΟ υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας George Osborne προειδοποίησε σήμερα τουα ηγέτες της ευρωζώνης ότι έχουν 6 εβδομάδες καιρό για να θέσουν τέλος στις πολιτικές
διεργασίες και επιλύσουν τα προβλήματα χρέους που ταλανίζουν την ΕΕ.
Μιλώντας στην Washington ο σύμβουλος επί Οικονομικών θεμάτων όπως αποκαλείται (Chancellor of the Exchequer) είπε πως η παγκόσμια οικονομική αναταραχή σημαίνει πως τώρα υπάρχει ακόμη περισσότερη πίεση στην Ευρώπη από το γκρουπ των G20.
«Υπάρχει μια αίσθηση από τις μεγάλες χώρες της ευρωζώνης ότι ο χρόνος τελειώνει για αυτούς. Υπάρχει μια καθαρά προθεσμία μέχρι την επόμενη συνάντηση των G20 στιςε Κάνες σε έξι εβδομάδες. Η ευρωζώνη έχει έξι εβδομάδες για να λύσει τα προβλήματά της» είπε ο Osborne.
Ο Βρετανός υπουργός είπε ακόμη πως «κακές πολιτικές» οδήγησαν σε «κακές οικονομικές πολιτικές»: «Χρειαζόμαστε λύσεις στο πολιτικό επίπεδο, λύσεις που θα μας βοηθήσουν να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα», «κοιτώντας» με τις δηλώσεις του αυτές προς τη μεριά της Γερμανίας.
Ο ίδιος έριξε στη συνέχεια τα βέλη του εναντίον της τρόικας και της κωλυσιεργίας της στο να προσφέρει την 6η δόση στην Ελλάδα λέγοντας ότι χρειάζεται η εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν τον Ιούλιο για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τις δοκιμαζόμενες χώρες –εννοώντας σαφώς την Ελλάδα και τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου- όπως και την ανακεφαλαίωση των Τραπεζών –από ιδιώτες ή όχι δεν διευκρίνισε πάντως- έτσι ώστε οι τράπεζες να έχουν την οικονομική σταθερότητα και επάρκεια ρευστού που χρειάζονται.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου