Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ισραηλινός Στρατός εναντίον διαδηλωτών με "Κραυγή", "Δημιουργό κεραυνών" και άλλα μη φονικά (;) όπλα


Image
Το Ισραήλ πειραματίζεται με μία νέα γενιά όπλων, τα οποία ακινητοποιούν τους διαδηλωτές ή τους να εξαναγκάζουν να φύγουν, αν και η χρήση τους είναι κάθε άλλο παρά ακίνδυνη για τον άνθρωπο - σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι ακόμα και θανατηφόρα.


Σύμφωνα με τη Jerusalem Post και το Wired, ο στρατός του Ισραήλ στρέφεται σε αυτά τα μη φονικά όπλα για να περιορίσει το ενδεχόμενο ενός τυχαίου θανάτου που θα μπορούσε να προκαλέσει ανάφλεξη σε μία πολιτικά κρίσιμη περίοδο.

Την περασμένη εβδομάδα οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά κατά Παλαιστίνιων διαδηλωτών την«Κραυγή», ένα μηχανισμό που παράγει θορύβους πολύ μεγάλης έντασης. Η «Κραυγή» τοποθετείται σε όχημα και παράγει επαναλαμβανόμενους ηχητικούς παλμούς κατά των διαδηλωτών προκαλώντας τους ζαλάδα και ναυτία.

Ένα άλλο παρόμοιας λογικής όπλο, ο «Δημιουργός κεραυνών» χρησιμοποιεί υγροποιημένο πετρέλαιο για την παραγωγή πολύ δυνατών εκρήξεων, όπως μία χειροβομβίδα κρότου, που μπορεί να φτάσουν και τις 100 το λεπτό. Θεωρείται αποτελεσματικό ακόμα και για ακτίνα 50 μέτρων αλλά σε αποστάσεις μικρότερες από 10 μέτρα μπορεί να προκαλέσει μόνιμους τραυματισμούς ή ακόμα και θάνατο.

Μία ακόμη λύση είναι μία "βόμβα" που αναδίδει μία δυσάρεστη οσμή οχετού, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν φεύγει εύκολα ούτε και με ένα μπάνιο.

Τα μη φονικά όπλα έχουν αρχίσει τα τελευταία χρόνια να χρησιμοποιούνται και από αστυνομίες στις δυτικές χώρες, σε μία προσπάθεια να διαλύουν συγκεντρώσεις ή να ακινητοποιούν επικίνδυνα άτομα. Ωστόσο, κάποια, όπως τα όπλα τέιζερ που κεραυνοβολούν το θύμα με ισχυρό ρεύμα, έχουν προκαλέσει ακόμα και θανάτους οδηγώντας σε μεγάλη συζήτηση για τη χρησιμότητα και τον ρόλο τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου