Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Aποκάλυψη Νταβούτογλου "ο Παπανδρέου θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ερντογάν για τις εξελίξεις"


 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
   Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου αποκάλυψε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα,  θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Γιώργο Παπανδρέου για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

 Ο Νταβούτογλου την αποκάλυψη την έκανε στη συνάντηση του, με τον ηγέτη του "ψευδοκράτους" Ντερβίς Έρογλου.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Έρογλου «θετική» και υποστήριξε πως «θα βοηθήσει την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή» Ο Έρογλου πρότεινες στον Μπαν Κι Μουν τη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Κύπρου και την άμεση διακοπή των υποθαλάσσιων ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
     Ο Νταβούτογλου, τόνισε πως συζήτησε το θέμα αυτό και με τον έλληνα ομόλογο του Σταύρο Λαμπρινίδη, και τόνισε ότι «ο καθένας εξέφρασε τις δικές του απόψεις.». Ο τούρκος Υπουργός εξωτερικών αποκάλυψε επίσης πως σήμερα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τις εξελίξεις και τόνισε πως η Toυρκία «δεν θέλει να ανεβάσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από τις δηλώσεις του Νταβούτογλου φαίνεται πως η Άγκυρα έχει δεχθεί πιέσεις από τις ΗΠΑ και προσπαθεί να έρθει σε μια συνεννόηση με την Αθήνα.
Πάντως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πιρί Ρείς συνεχίζει το ταξίδι του προς την Κύπρο και αναμένεται να φτάσει στη Μεγαλόνησο το βράδυ της Δευτέρας. 
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8542

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου