Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ιρανός αξιωματούχος: Έχουμε τρόπους να νικήσουμε την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ


ImageΜετά την απόφαση της Τουρκίας να εγκαταστήσει μέρος της ΝατοΙκής αντιπυραυλικής ασπίδας στο έδαφός της Ιρανός ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε πως η χώρα του πήρε όλα
εκείνα τα μέτρα που θα της επιτρέψουν «να προστατεύει τους βαλλιστικούς της πύραυλους ενόσω αυτοί βρίσκονται στο αέρα».
«Απαραίτητα μέτρα έχουν ήδη ληφθεί για την προστασία των ιρανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς όσο αυτοί είναι στον αέρα», δήλωσε στο IRNA ο επικεφαλής του γραφείου επιχειρήσεων των φρουρών της επανάστασης στρατηγός Ali Shadmani.
«Πρέπει να προβλέψουμε κάθε απειλή που θα μπορούσε να αποτρέψει τους πυραύλους μας από το να φτάσουν στους στόχους τους και αυτό είναι κάτι που το έχουμε ήδη κάνει», δήλωσε ο Shadmani.
Ο ίδιος επίσης τόνισε στα περιφερειακά κράτη τα οποία συνεργάζονται με τον «εχθρό» ότι δε θα ωφεληθούν καθόλου από τη συνεργασία αυτή.
«τα περιφερειακά κράτη πρέπει να συνεργάζονται και να αλληβοηθούνται γιατί κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον τους». Είπε ο Ιρανός στρατηγός.
Βέβαια καμία λεπτομέρεια δεν αποδεσμεύτηκε γύρω από τα περίφημα αντίμετρα των ιρανών εναντίον των πυραύλων Patriot της Νατοικής αντιπυραυλικής ασπίδας και τέτοιες δηλώσεις δρουν περισσότερο ως ενέσεις ηθικού προς το εσωτερικό παρά ως προειδοποιήσεις προς το εξωτερικό.
Τώρα βέβαια με αυτές τις δηλώσεις οι Ιρανοί «καρφώνονται» από μόνοι τους όταν λένε ότι οι πύραυλοί τους θα προσγειωθούν στους στόχους τους παρά την αντιπυραυλική ασπίδα. Άρα στόχοι τους είναι χώρες που καλύπτονται από την ασπίδα αυτή, άρα καλώς έπραξε το ΝΑΤΟ που την έφτιαξε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου