Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

( BINTEO ) Der Spiegel : «Ο Παπανδρέου ζητά σεβασμό για την Ελλάδα»“Σε μια μαχητική ομιλία του, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τους εκπροσώπους των βιομηχάνων του Βερολίνου να αναγνωρίσουν τις μεγάλες προσπάθειες
μεταρρύθμισης που γίνονται στη χώρα του. Η νέα δόση του δανείου σύντομα θα εκταμιευτεί και οι εμπειρογνώμονες της Τρόικας  θα επιστρέψουν αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα».
Στο Βερολίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός  απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη αναγνώριση από την Ευρώπη των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει η κυβέρνησή του.
 «Δεν ζητάμε χειροκρότημα, θέλουμε όμως το σεβασμό για όλα όσα κάνουμε!», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο την ημέρα της γερμανικής βιομηχανίας.
«Ο Έλληνας θα αλλάξει», δήλωσε ο πολιτικός  και «είναι ζωτικής σημασίας οι Ευρωπαίοι να είναι στο πλευρό της Ελλάδας».
 «Οι Έλληνες έχουν την προθυμία για αλλαγές αλλά όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτό το πνεύμα ζωντανό».
 Ο Έλληνας πρωθυπουργός άσκησε, επίσης, αυτοκριτική: « Δεν είμαστε μια φτωχή χώρα, αλλά την είχαμε κακώς δρομολογήσει,  βρισκόμασταν στη μέση ενός ‘οδυνηρού δρόμου’.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση του δανείου: «μπορώ να εγγυηθώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της», είπε.


Ομιλία Παπανδρέου στο Βερολίνο door  babisflou
http://nationalpride.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου