Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

H μεγάλη μπλόφα του Ε.Βενιζέλου με θύμα τον Γ.Παπανδρέου...

ImageTην "grante" εμφάνιση - που απέτρεψε ο αντιπρόεδρος και ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλος - του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα με την "μπλόφα" που του έκανε και τον ανάγκασε να επιστρέψει άρον-άρον από το Λονδίνο, ενώ βρισκόταν καθ'οδόν προς
Αμερική, τελικά την πραγματοποιεί ο ίδιος ο Ε.Βενιζέλος: 
Περί "κρίσιμων και καθοριστικών συναντήσεων του Ε. Βενιζέλου στην αμερικανική πρωτεύουσα, στο περιθώριο των ετήσιων συνόδων στην Ουάσιγκτον του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας" και "συναντήσεις με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ" μιλάει το τηλεγράφημα του ΑΠΕ.
"Σιγά τον πολυέλαιο" και σιγά τις "κρίσιμες και καθοριστικές συναντήσεις". Ότι του λένε κάνει, ότι θέλουν να ακούσουν τους λέει, πλασσάρει την προσωπική πολιτική του πλατφόρμα προετοιμαζόμενος για την επόμενη ημέρα "του ΠΑΣΟΚ του 25%" και από εκεί και πέρα δίνει στον προϊστάμενό του, Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, "Διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον σκληρό δρόμο των μέτρων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και θα καλύψει τις υποχρεώσεις της".
To ΑΠΕ τα λέει αν δεν πιστεύετε ότι μπορεί να έχει τέτοια δουλική συμπεριφορά απέναντι σε ξένουςαξιωματούχους ένας κορυφαίος Έλληνας πολιτικός.
Το εντυπωσιακότερο όλων είναι όμως το πως "την έφερε" τον Γ.Παπανδρέου και τον ανάγκασε να επιστρέψει πίσω. Τι του είπε, πως τον έπεισε και πως βέβαια ο πρωθυπουργός "έχαψε" αμάσητη την μπλόφα του ΥΠΟΙΚ. Μετά βέβαια έγινε χαμός, αλλά ήταν αργά: Ο Γ.Παπανδρέου είχε ακυρώσει όλα του τα ραντεβού με Ομπάμα, Μέρκελ, Σαρκοζί Ερντογάν κλπ και ο Ε.Βενιζέλος γράφει τώρα εύκολες λεζάντες ως ηγέτης της χώρας...
Το πιο φοβερό είναι ότι ακόμα κάποιοι σε αυτή την χώρα περιμένουν ότι αυτοί οι δύο προσπαθούν να την σώσουν!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου