Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

OnAlert: "Θα αποκλείσουμε 200 μίλια την Κύπρο" .Τουρκικά F 16 στα Κατεχόμενα.


«Αποκλεισμός 200 μιλίων» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah η οποία αναφέρει πως η Άγκυρα έχει σαν δόγμα « η ΑΟΖ της Τουρκίας   επεκτείνεται στα 200 μίλια». 
 Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι το Πίρι Ρείς ξεκίνησε το ταξίδι του με αρχικό στόχο τις έρευνες στο όριο των 12 μιλίων του «Ψευδοκράτους» αλλά αναφέρει πως σε περίπτωση κριθεί «αναγκαίο» το ερευνητικό σκάφος θα κάνει έρευνες και στις νοτιοδυτικές ακτές τις Κύπρου. Ένα σημείο που συμπίπτει με την περιοχή ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Sabah τονίζει πως το τουρκικό Επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο της εγκατάστασης τουρκικών F-16 στα Κατεχόμενα.

 
Η Cumhuriyet έχει ως τίτλο « το μηδενικό πρόβλημα ..χρεοκόπησε». Η Τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η πολιτική Νταβούτογλου με «στρατηγικό βάθος» και την επιθετικότητα του Ερντογάν έχουν απομονώσει την Τουρκία. Η εφημερίδα αναφέρει πως τους τελευταίους μήνες η Άγκυρα επιδείνωσε τις σχέσεις της με τη Συρία, το Ισραήλ, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αρμενία ακόμη και με το Ιράν. Η Cumhuriyet αναφέρει επίσης πως στην ομίλία του Ερντογάν στον ΟΗΕ δεν βρέθηκε στην αίθουσα κανένας Άραβας  ηγέτης ούτε και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούτ Αμπάς!
 
Η Ηürriyet έχει ως τίτλο «δεν μπορούμε να πολεμήσουμε με την Τουρκία» και κάνει αναφορά στις δηλώσεις του προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια. Η τουρκική εφημερίδα παρερμηνεύει τις δηλώσεις του Χριστόφια και γράφει πως ουσισταικά οι ελληνοκύπριοι παραδέχονται πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την Τουρκία. Η ίδια εφημερίδα έχει και τη φωτογραφία από την αναχώρηση του Πίρι Ρείς από τη Σμύρνη.   

onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου