Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η γερμανική Sixt "ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό" για σλόγκαν περί δραχμής & επικρίνει τη Μέρκελ


Image
«Αγαπητοί Ελληνες, η Sixt δέχεται και πάλι δραχμές» έλεγε η διαφημιστική καταχώρηση της γερμανικής εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων Sixt, η οποία εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες σε πολλά γερμανικά ΜΜΕ, "προπαγανδίζοντας" την έξοδο της Ελλάδας
από την ευρωζώνη. Η εταιρεία καταγγέλλει ότι δέχτηκε οργισμένες επιστολές και δολοφονικές απειλές για το εν λόγω διαφημιστικό της σλόγκαν, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.
«Το προσωπικό μας δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του, για να μην πούμε για διάφορες ύβρεις περί Ναζί,» δήλωσε στο περιοδικό Spiegel ο επικεφαλής της Sixt, Ερικ Σιξτ. Ο ίδιος είπε ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στα περίχωρα του Μονάχου έλαβαν κάρτες της Sixt, κομμένες στα δύο, «μεταξύ των οποίων και μια από τον Έλληνα επίτιμο πρόξενο».
Ο Σιξτ είπε ότι πήρε το μάθημά του -«δεν υπάρχει καμία περίπτωση» να αναμειχθεί με σοβαρά πολιτικά ζητήματα- και πρόσθεσε ότι «ζήτησε συγγνώμη με κάθε τρόπο από τον ελληνικό λαό.» Ωστόσο, σχολίασε στη συνέντευξή του, ότι όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και ότι ήρθε η ώρα «να προτείνουμε στη χώρα να βγει επιτέλους από την ευρωζώνη."
Η κριτική του Σιξτ συμπεριέλαβε και την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η αντίδραση της οποίας στην κρίση χρέους ήταν «απαίσια». Ο 67χρονος επιχειρηματίας δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει ποιον στόχο επιδιώκει η Μέρκελ.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου