Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

tourkikanea: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ PREDATOR


Συμφωνία λέγεται ότι επήλθε ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τουρκία στο θέμα των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων Predator, που επιθυμεί η Τουρκία να χρησιμοποιήσει ενάντια στο ΠΚΚ.

Με βάση την είδηση του CNN Türk, τα μη επανδρωμένα Predator που χρησιμοποιούνε οι οι ΗΠΑ στο Ιράκ έρχονται στο Ιντζιρλίκ. Οι ΗΠΑ και η Τουρκία συμφώνησαν κατ΄αρχήν.
Μετά την κατά παράβαση των συμφωνιών μη επιστροφή των 6 μη επανδρωμένων οχημάτων που πούλησε το Ισραήλ στην Τουρκία , η Άγκυρα κινητοποιήθηκε, και είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο όταν θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ να έλθουν τα Predator στην Τουρκία.
Σε μεγάλο άρθρο της εφημερίδας Washington Post με την υπογραφή του Γκρέγκ Γουίτλοκ αναφερόταν πως ¨Η κυβέρνηση Ομπάμα ερευνά το αίτημα της Τουρκίας ο στόλος των μη επανδρωμένων Predator να εγκατασταθούνε στην Τουρκία για να χρησιμοποιηθούνε στον αντιτρομοκρατικό αγώνα στο Βόρειο Ιράκ. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να ενδυναμώνει την διπλωματική συμμαχία, αλλά οδηγεί τις ΗΠΑ ακόμη πιο μέσα σε μια περιφερειακή ρήξη¨. 
www.tourkikanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου