Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Αποκάλυψη Telegraph: Τελεσίγραφο Ευρωπαίων στις ξένες τράπεζες - Έτοιμοι να πτωχεύσουν την Ελλάδα!


Image
Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph δημοσιεύει άρθρο-βόμβα, στο οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΕ, σύμφωνα με τον οποίο οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι

έτοιμοι να κηρύξουν επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας, αν οι τράπεζες αρνηθούν να αποδεχθούν απώλειες ύψους 140 δισ. ευρώ στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους!
Σύμφωνα το δημοσίευμα, ο κίνδυνος να πυροδοτηθεί «credit event» είναι ιδιαίτερα μεγάλος, γι' αυτό και μέλη της ευρωζώνης, με την στήριξη του ΔΝΤ, απέστειλαν τελεσίγραφο το Σαββατοκύριακο στις τράπεζες, έπειτα από την απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ, που υπογραμμίζει ότι υπό το δυσμενές σενάριο, η Ελλάδα θα χρειαζόταν ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης, ύψους 450 δισ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει ακόμα και τα συνολικά κεφάλαια του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης των 440 δισ. ευρώ.
Ο Vittorio Grilli, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ταξίδεψε το Σάββατο στη Ρώμη για να παρουσιάσει το πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει αναγκαστική συμμετοχή των τραπεζών στο PSI, στο Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), το οποίο ηγείται των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες.
«Το μόνο εθελοντικό στοιχείο για τις τράπεζες πλέον είναι να δεχτούν ένα haircut 50% ή να έρθουν αντιμέτωπες με credit event ή χρεοκοπία» φέρεται να δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια δραματική αλλαγή στη στάση των Βρυξελλών, ενώ έρχεται μετά τις προειδοποιήσεις ότι ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε σε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με συνέπεια μια χρηματοοικονομική κρίση μεγαλύτερη από αυτήν του 2008, που συνέβη μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου