Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

«Σκέπασε» και το Αιγαίο η ΤΗΚ – 21 οι παραβιάσεις σήμεραImageΜια άλλη τουρκική Αεροπορία ξύπνησε φαίνεται σήμερα ύστερα από μια περίοδο σχετικής πάντα ηρεμίας στο Αιγαίο, τις δύο τελευταίες εβδομάδες χωρίς να λείπουν βέβαια οι
καθημερινές παραβιάσεις.
Έτσι και μετά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ότι βλέπει επιδείνωση των σχέσεων με την Ελλάδα, τουλάχιστον 12 τουρκικά μαχητικά και δύο CN-235, ένα εκ των οποίων ήταν ηλεκτρονικού πολέμου και πληροφοριών CN-235 M-100 SIGINT/ELINT πραγματοποίησαν καθολική εμφάνιση από τη μια άκρη μέχρι την άλλη του Αιγαίου, βόρειο, κεντρικό και νότιο πραγματοποίησαν ούτε λίγο πολύ 21 παραβιάσεις του Εθνικού Εανέριου Χώρου (ΕΕΧ) και 5 παραβιάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών.
Από τα 12 τουρκικά μαχητικά τα 4 έφεραν οπλισμό. Εμπλοκές δε σημειώθηκαν καθώς η ΠΑ περιορίζεται από εντολές που έχει σε διακριτική αναγνώριση των τουρκικών αεροσκαφών από απόσταση 3 μιλίων.
Η εμφάνιση αυτή της τουρκικής Αεροπορίας σίγουρα δεν είναι τυχαία, ούτε μπορεί να ερμηνευθεί από λογικόφανείς εξηγήσεις του τύπου «έχουν ασκήσεις».
Στοχεύει αναμφίβολα στην πίεση της ελληνικής πλευράς έτσι ώστε να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια υπεράσπισης της Κύπρου όταν η Τουρκία αποφασίσει να προχωρήσει σε ενέργειες κλιμάκωσης στην Ν.Α. Μεσόγειο.
Image

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου