Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκικά UAV Predator στο Αιγαίο! - Συμφώνησαν οι ΗΠΑ


ImageOι ΗΠΑ αρνήθηκαν να ενοικιάσουν, αλλά δέχθηκαν να πουλήσουν τα UAV Predator στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να "γλυκάνουν" την Άγκυρα από την πολιτκοδιπλωματική απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει λόγω
της επιθετικής στάσης της στις κυπριακές γεωτρήσεις, Ταυτοχρόνως προσφέρουν "αντίβαρο" στον "εγκλωβισμό" των ισραηλινής κατασκευής UAV Heron, έστω και αν η παράδοση των Predator δεν είναι άμεση, αλλά θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός χρόνου.Πάντως η ένταξη των Predator στο τουρκικό οπλοστάσιο δεν είναι μόνο κάτι που αφορά το ΡΚΚ, αλλά και την ελληνική ασφάλεια. Το Predator θεωρείτι το κρθφαίοσε υπηρεσία UAV και έχει την δυνατότητα μεταφοράς κai εκτόξευσης βλημάτων AGM-114 Helfire, μια δυνατότητα που δεν είχαν τα Heron.
Στο περιβάλλον του Αιγαίου το Predator μπορεί να αποβεί θανάσιμος "παίκτης" ειδικά αν συνδυαστεί με Hellfire.
Η συμφωνία βέβαια είναι "κατ' αρχήν" και θα κυλήσει "πολύ νερό στ'αυλάκι" για να ολοκληρωθεί αφού θα πρέπει να εγκριθεί από τις επιτροπές του Κογκρέσσου και από το ίδιο το Κογκε΄ρσσο, όπου κυριαρχεί το ισραηλινό λόμπι. 
Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία προσφέρθηκε να αγοράσει ή να ενοικιάσει τα αεροσκάφη αυτά και ότι εξετάζονται οι λεπτομέρειες της πρότασης.
Image
Τούρκοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι το αυτονομιστικό Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), έχει εκμεταλλευτεί την απουσία των UAV και έχει εντείνει τις επιθέσεις του.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου