Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Το παρασκήνιο της χτεσινής συνάντησης Παπανδρέου Σαμαρά και η σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία τους


ImageΑποκαλυπτικός για το πολιτικό παρασκήνιο της χτεσινής συνάντησης Παπανδρέου-Σαμαρά αλλά και της σημερινής τηλεφωνικής τους συνομιλίας ήταν
ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μιχελάκης σε σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του σταθμού  Real FM.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, «Υπήρχε μία διαρροή ότι ο Παπανδρέου περιμένει μία απάντηση σε πρόσκληση που έκανε χθες στον Σαμαρά για να πάνε μαζί στη Σύνοδο Κορυφής. Δεν έγινε κάτι τέτοιο και αν είχε γίνει, ο αρχηγός της ΝΔ θα είχε απαντήσει».
Όσον αφορά το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον Σαμαρά ο Μιχελάκης δήλωσε ότι  «Πριν από λίγο έγινε ένα τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό στο οποίο του ζήτησε να πάνε μαζί στη Σύνοδο Κορυφής. Η απάντηση που πήρε είναι ότι αυτό θα σήμαινε ότι εμφανίζονται με κοινή θέση. Ο κ. Σαμαράς ρώτησε ποια εθνική γραμμή έχει ο κ. Παπανδρέου. Πως θα δεσμεύσει τη χώρα σε ένα ταξίδι χωρίς περιεχόμενο;».
Όπως υπογράμμισε ο  Μιχελάκης  ο πρωθυπουργός δεν έχει αναλύσει τις διαπραγματευτικές γραμμές στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης οπότε πως θα μπορούσε να πάει στις Βρυξέλλες μαζί με τον Σαμαρά για κάτι που δεν έχει συμφωνηθεί. 
Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου «Όταν κάποιος τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία λίγο πριν την κρίσιμη μάχη καταλαβαίνουν όλοι τις πραγματικές διαθέσεις του για το θέμα. Βρίζει κάποιον από τον οποίο ζητάει να πορευθούν μαζί».
Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Μιχελάκης  σημείωσε ότι η ΝΔ είναι η μόνη έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και στηρίζει διαρθρωτικές αλλαγές με συγκεκριμένες προτάσεις για να βγει η χώρα από την κρίση. Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ  δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει άρνηση της ΝΔ, υπάρχει άρνηση της κυβέρνησης για εθνική ομοψυχία. Όταν βρίζεις κάποιον στην πραγματικότητα δεν τον θέλεις».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου