Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Καντάφι (ΦΩΤΟ)



Οι πρώτες πληροφορίες μετά την φήμη για το θάνατο του Συνταγματάρχη, πουέγινε δικτάτορας και μισήθηκε όσο κανείς στη Λιβύη, ήταν αντιφατικές.
Άλλοι μιλούσαν για ακαριαίο θάνατο από βομβαρδισμό, ενώ άλλοι ότι είναι ζωντανός και αιχμάλωτος των δυνάμεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.
Το χρονικό του (προαναγγελθένοτος) θανάτου έχει ως εξής. Όταν η μάχη της Σύρτης έδειχνε να κλίνει προς τις αντίπαλες δυνάμεις, ο Καντάφι διέταξε τη φρουρά του να σχηματίσει αυτοκινοτοπομπή για να φύγουν. Οι νατοικές δυνάμεις την εντόπισαν και την βομβάρδισαν.

Ο Καντάφι διέφυγε σε έναν υπόνομο και εκεί τον βρήκαν οι μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.  Το τι έγινε εκεί δεν είναι γνωστό. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, πάντως, ο Καντάφι ήταν ήδη τραυματίας στα πόδια και παραδόθηκε κρατώντας το χρυσό του περίστροφο στο χέρι. Οι μαχητές που τον συνέλαβαν προσπάθησαν να τον πάνε σε ένα ασφαλές μέρος χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο (όπως φαίνεται στο βίντεο).

Από εδώ και πέρα τα πράγματα γίνονται πιο συγκεχυμένα. Η επίσημη θέση της κυβέρνησης της Λιβύης είναι ότι το αυτοκίνητο έπεσε σε πυρά ανάμεσα στους υποστηρικτές του Καντάφι και τους μαχητές και ο Συνταγματάρχης σκοτώθηκε αμέσως.
Ωστόσο, τα διεθνή μέσα εμφανίζουν την φωτογραφία ενός νεαρού μαχητή που φέρεται να είναι ο εκτελεστής του. Ο 18χρονος μαχητής δηλωσε ο ίδιος στο BBC ότι αυτός σκότωσε τον Καντάφι και ως απόδειξη έδειχνε στους ρεπόρτερ το πιστόλι του δικτάτορα. Όπως είπε, αυτός έπιασε αιχμάλωτο τον Καντάφι και τον σκότωσε. Ωστόσο, το Αλ Αραμπίγια και τα άλλα αραβικά ΜΜΕ δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία.
Στο βίντεο, πάντως, φαίνεται ότι ο συνταγματάρχης είναι ακόμα ζωντανός όταν τον κατεβάζουν από το αυτοκίνητο.
http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου