Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

tourkikanea: ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΨΑΛΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ…



33 άτομα τα οποία κατά την εκδήλωση για την 1η Μαΐου χόρευαν την ώρα του εθνικού ύμνου, καταρχάς τιμωρήθηκαν με 6 μήνες φυλάκιση ο καθένας και μετά με συνολική χρηματική ποινή 118.000 λιρών.

Εκδικάστηκε στο 4ο Πρωτοδικείο του Εσκισεχίρ η δίκη 35 ατόμων, μεταξύ των οποίων φοιτητές και μέλη του κόμματος BDP οι οποίοι κατηγορούνταν για ¨προσβολή του εθνικού ύμνου¨ διότι κατά την ώρα που ακουγόταν ο εθνικός ύμνος στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 1η Μαΐου 2009 αυτοί χόρευαν. Χωρίς την συμμετοχή κατηγορουμένων και των δικηγόρων τους το δικαστήριο μετά την εξέταση του φακέλου ανακοίνωσε την απόφαση του.
Το δικαστήριο κρίνοντας πως οι Χαμζά Αμπαγί, Ενβέρ Τεκ,Εγιούπ Τσελίκ….παραβίασαν το άρθρο 300/2 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα διότι δεν έψαλαν τον εθνικό ύμνο, καταρχάς τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και ακολούθως μετέτρεψε την ποινή σε πρόστιμο 3.600 λιρών για τον κάθε κατηγορούμενο.
Έτσι η συνολική χρηματική ποινή έφτασε τις 118.800 λίρες.
…………….
ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ;
Στις 30-4-2009 στο Εσκισεχίρ και στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά, άτομα τα οποία χόρευαν με εμβατήρια και συνθήματα για την εργατική Πρωτομαγιά λόγω του θορύβου δεν άκουσαν τον εθνικό ύμνο που είχε βάλει η οργανωτική επιτροπή και έτσι συνέχισα να χορεύουν. Σχετικά με το περιστατικό η εισαγγελία του Εσκισεχίρ άσκησε δίωξη σε 35 άτομα για προσβολή του Εθνικού Ύμνου.
Εφ. Εβρενσέλ 12-10-2011 
tourkikanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου