Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σπρώχνουν το Γιώργο προς την έξοδο



Βουλευτές σπρώχνουν το Γιώργο  προς την έξοδο «Είναι η τελευταία φορά». Η φράση αυτή ακούγεται σήμερα από όλο και περισσότερους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κάτω και από το βάρος των λαϊκών
αντιδράσεων διαμηνύουν προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν είναι διατεθειμένοι στο μέλλον να ξαναψηφίσουν διατάξεις, αντίστοιχες με αυτές που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο της Τρόικα για την εργασιακή εφεδρεία, τις εργασιακές σχέσεις και το ενιαίο μισθολόγιο.
Ο αριθμός των βουλευτών αυτών παραπέμπει σε διαστάσεις κινήματος και έμπειροι κοινοβουλευτικοί αναφέρουν ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ελληνική πολιτική σκηνή. Συμπληρώνουν, δε, ότι «δυστυχώς ο Παπανδρέου κατάφερε να έχει τη στιγμή μαζί του μόνο τους «κηπουρούς» και μάλιστα όχι όλους». Και ότι χάνει και όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ που τον ακολουθούσε ή τον ανεχόταν λόγω του ονόματός του.
Κυρίαρχο αίτημα στις συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών είναι η... προτροπή προς τον πρωθυπουργό να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες. Οι δε φράσεις που ακούγονται δεν είναι καθόλου κολακευτικές.
Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η αποστροφή της κυρίας Βάσω Παπανδρέου η οποία αφού ανακοίνωσε ότι ψηφίζει το άρθρο 37 είπε ότι αυτό θα γίνει για τελευταία φορά και ζήτησε ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από τη Δευτέρα, με τη χαρακτηριστική φράση δεν πάει άλλο. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι την ώρα που έλεγε το «ναι» στον πρωθυπουργό, η βουλευτής της Β' Αθήνας τον προειδοποίησε ότι από τη Δευτέρα το πρωί, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες αρχίζει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τον ίδιο.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται μεταξύ άλλων ο Μίμης Ανδρουλάκης ο οποίος είπε και αυτό ότι δίνει ψήφο ύστατης ανάγκης και ο Δημήτρης Λιντζέρης που μίλησε για ψήφο ανάγκης και όχι εμπιστοσύνης.
Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται κοινή άποψη για το τι περιμένουν από τον πρωθυπουργό.
Αν δηλαδή, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι -οι λιγότεροι πάντως- οι εκλογές θα είναι μια λυτρωτική λύση και για τους ίδιους. Είναι οι ίδιοι που από τώρα δηλώνουν ότι ψάχνουν για δουλειά καθώς εκτιμούν με βεβαιότητα ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις η κυβέρνηση θα υποστεί συντριπτική ήττα και οι ίδιοι δεν θα εκλεγούν ξανά.
'Η εάν η λύση που θα προτιμούσαν είναι η απομάκρυνση του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και η στήριξη μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με επικεφαλής ένα πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης.
Σε αυτή την κατεύθυνση ορισμένοι ετοιμάζονται να διακινήσουν προς υπογραφή κείμενο με το οποίο θα ζητείται η σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση όλοι σημειώνουν ότι για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις πρέπει να έχει τελειώσει η υπόθεση με το κούρεμα του χρέους κάτι το οποίο ενδέχεται να γίνει την Κυριακή.

http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου