Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τι γράφει ο ευρωπαϊκός Τύπος για τη Σύνοδο Κορυφής και το ελληνικό «κούρεμα»



ευρωπαϊκός Τύπος, δημοσιεύματα, άρθρα, Σύνοδος Κορυφής, εφημερίδες, περιοδικά, κΟι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που καθαρίζουν την ιστορία της Ευρωζώνης μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της Ευρώπης.

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αναφέρει «Η πιο συναρπαστική Σύνοδος Κορυφής έληξε μετά από μαραθώνιο διαβουλεύσεων και αποφασίστηκε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%». Η «Die Welt» γράφει «μετά από 10 ώρες διαβουλεύσεων η Ευρώπη αποφάσισε για την Ελλάδα».
Πιο συγκρατημένος είναι ο γαλλικός Τύπος και αναφέρεται με μακροσκελή ρεπορτάζ στις κεφαλαιακές ανάγκες των ευρωπαϊκών τραπεζών έπειτα από την «εθελοντική» μείωση του χρέους.
Η «Figaro» αναφέρει «Η Ευρώπη έλαβε απόφαση» και δημοσιεύει δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί για μια «φιλόδοξη και αξιόπιστη λύση στην κρίση χρέους». Η «Le Monde» γράφει «Η Γαλλία δεν επιθυμεί κάτι άλλο από την ΕΚΤ, από το να συνεχίσει ο νέος της Διοικητής Μάριο Ντράγκι να αγοράζει ομόλογα προβληματικών κρατών» .
Για επιτυχία των αποφάσεων της Συνόιδου Κορυφής κάνει λόγο και η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» και δημοσιεύει δηλώσεις του Αυστριακού Καγκελαρίου Βέρνερ Φέιμαν ο οποίος εκφράζει την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα.
Για «ιστορική απόφαση στις Βρυξέλλες» κάνει λόγο και η εφημερίδα του Λουξεμβούργου «Wort», η οποία στο της άρθρο αναφέρεται στην ικανοποίηση του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.
http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου