Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Καταρρέουν αλλά ισοπεδώνουν την χώρα εν όψει "πολιτικής σφαγής"




ImageΑποσυντίθεται γοργά η κυβέρνηση η οποία πλέον επιβιώνει απλά και μόνο λόγω του ενστίκτου πολιτικής αυτοσυντήρησης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
:  Στις επόμενες εκλογές, υπολογίζεται ότι θα επανεκλεγεί το πολύ το 10-15% των σημερινών βουλευτών, περιλαμβανομένων και των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών!

Αν θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την σημερινή κατάσταση με ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, περισσότερο με την μάχη του Βερολίνου το 1945, θυμίζει η κατάσταση: Όταν οι Γερμανοί με την δύναμη που δίνει η απελπισία προσπαθούσαν να αναχαιτίσουν τις επελαύνουσες σοβιετικές στρατιές. Μάταια, όμως. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοπεδώσουν την πόλη.
Όταν ακόμα και το site της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, βγήκε σήμερα με τίτλο «Κλίμα αποσύνθεσης στην κυβέρνηση-Στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης η χώρα» σε ένα ρεπορτάζ-φωτιά του πάντα άριστα ενημερωμένου πολιτικού συντάκτη Άγγελου Κωβαίου, τότε εύκολο είναι να φανταστεί κανείς τι γίνεται στα ενδότερα του κυβερνώντος κόμματος.
Στο  ρεπορτάζ σημειώνεται ότι «Η αγωνία για την συνοχή της ίδιας της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο εκδήλωσης (και) πολιτικής κρίσης, είναι έκδηλη πλέον στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια. (…) Θορυβημένα εμφανίζονται πολλά κυβερνητικά στελέχη από τη συζήτηση περί τροποποίησης των ευρωπαϊκών συνθηκών, όπως αυτή γίνεται στο Παρίσι και το Βερολίνο, σε συνδυασμό με τις επισημάνσεις που έγιναν και χθες από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος μίλησε για συζήτηση χωρίς θεσμικούς περιορισμούς. (…) Σε αυτό το κλίμα, στελέχη της κυβέρνησης σημειώνουν ότι το διάστημα των επόμενων τριών εβδομάδων θα πρέπει όλοι να είναι προετοιμασμένοι για όλα».
Πως επιβιώνει ακόμα η κυβέρνηση; Λόγω του ενστίκτου αυτοσυντήρησης των 154 βουλευτών της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και της υστεροφημίας των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης, αλλά και λόγω της «χαμηλής πίεσης» που δέχεται από τη Ν.Δ. η οποία βλέπει τις εξελίξεις να προσπερνούν ταχύτατα την ενδοκομματική προπαρασκευαστική διαδικασία για ανάληψη της εξουσίας της χώρας:  Σε ότι αφορά τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, δίνουν τον υπέρ πάντων απελπισμένο αγώνα για την υστεροφημία τους.
Και η απελπισία δίνει δύναμη: Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ξέρει ότι θα μείνει στην ιστορία ως αυτός που εκχώρησε εθνική κυριαρχία, ο Ε.Βενιζέλος ως «συνεργάτης του εχθρού», οι λοιποί δελφίνοι Μ.Χρυσοχοϊδης και Α.Λοβέρδος, ως συνεργοί στο έγκλημα. Και πάνω απ’όλα η μεγάλη μάζα της Κ.Ο..
Σήμερα περίπου 1 στους 3 βουλευτές είναι υπουργός ή υφυπουργός και έχει το καλύτερο δυνατό κίνητρο για να μην θέλει να γίνουν εκλογές. Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό:
Υπολογίζεται ότι στην καλύτερη περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ αποσπάσει στις εκλογές 22% θα έχει στην επόμενη Βουλή 55 βουλευτές. Από αυτούς οι 30-35 θα είναι νέοι σε σχέση με τη νυν Κ.Ο. Υπολογίζεται δηλαδή ότι μόλις 20-25 βουλευτές από τη νυν Κ.Ο. θα διασωθούν!
Αν εξαιρέσουμε τον πρωθυπουργό και τους δέκα κορυφαίους  υπουργούς, γίνεται αντιληπτή η επερχόμενη σφαγή της νυν Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Πόσο ψυχολογικά έτοιμος μπορεί να είναι κάποιος που οδεύει σε μία «πολιτική σφαγή» στις επόμενες εκλογές; Εξ αυτού του λόγου «τεντώνουν» την υπομονή των πολιτών. Μόνο που κινδυνεύει πλέον να «σπάσει» με συνέπειες που θα είναι ανεξέλεγκτες για τους πάντες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου