Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Aντί να φέρει, ζητάει λεφτά (χρωστούμενα) ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Φ.Ρέσλερ!

Image
Τα χρωστούμενα στους Γερμανούς προμηθευτές και εργολήπτες ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ που επι΄σκέπτεται την χώρας μας συνοδευόμενος από μικρή ομάδα
Γερμανών επιχειρηματιών που θα εξετάσουν τις πιθναότητες επενδυσης στην Ελλάδα.

Ταυτοχρόνως κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να μην φεύγουν από την Ελλάδα, αλλά αντί για αποεπενδύσεις να κάνουν επενδύσεις! "Εσείς θα δώσετε το έναυσμα και στις ξένες εταιρείες να έρθουν στην Ελλάδα" είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και βέβαια δίκαιο έχει, αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια: Με τέτοια φορολογία, οικονομικό και κοινωνικό χάος, αλλά το κυριότερο με εντελώς αρνητικές προοπτικές στην εγχώρια κατανάλωση, πως να επενδύσει κάποιος;


«Το βρίσκω και εγώ περίεργο, εμείς να προσπαθούμε από το εξωτερικό να βρούμε επενδυτές για την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να φεύγουν οι Έλληνες επενδυτές από την ίδια τους τη χώρα» δήλωσε ο Ρέσλερ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.


«Αναμένω από τις ίδιες τις ελληνικές εταιρείες να αναλάβουν ρόλο-πρότυπο» ανέφερε, τονίζοντας πως, όποιος προσπαθεί να φέρει στη χώρα επενδυτές, θα πρέπει φυσικά να είναι και ο ίδιος διατεθειμένος να επενδύσει.


Ο Ρέσλερ έρχεται στην Ελλάδα με ξεκάθαρα αιτήματα προς την ελληνική κυβέρνηση. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα απαιτούν κατά πρώτο λόγο ένα, σε εύλογο βαθμό, ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον. «Αναμένω λοιπόν από την (ελληνική) κυβέρνηση σαφείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» είπε ο Γερμανός υπουργός. Οι τελευταίες δεν αρκεί μόνο να ανακοινώνονται, αλλά και να εφαρμόζονται, συμπλήρωσε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου