Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Άγριος τηλεφωνικός καυγάς Παπανδρέου-Σαμαρά πριν από λίγη ώρα!


Image
Ύστερα από το κύμα διαρροών και αλληλοκατηγοριών που "έπνιξε" κυβέρνηση και αντιπολίτευση από χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε τελικά
 η τηλεφωνική επαφή μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κάτι που η ΝΔ επιμένει ότι δεν συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντησή τους και ότι πρόκειται για ένα "φθηνό επικοινωνιακό κόλπο για επιμερισμό των ευθυνών".

Ο Α. Σαμαράς αρνήθηκε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο κάθε τέτοια προοπτική κοινής εμφάνισης στις Βρυξέλλες, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

"Ένας πρωθυπουργός και ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνε για να ζητήσουν κάτι για το οποίο έχουν χαράξει μία κοινή εθνική γραμμή και πάνε να τη διαπραγματευτούν. Εσύ δεν παρουσίασες τίποτα τέτοιο ούτε σε μένα ούτε στους υπουργούς σου. Εδώ δεν συμφωνείς με τους υπουργούς σου. Δεν έκανες τον κόπο να δώσεις τις επιστολές που σου ζητήσαμε. Θέλεις να νομιμοποιήσεις αυτά που εσύ έχεις συμφωνήσει, όλα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα επικοινωνιακό κόλπο. Εγώ δεν θα συμφωνήσω ποτέ σε καταστροφικές λύσεις και συμφωνίες.
Σε τελευταία ανάλυση, τι θέλεις μαζί σου αυτόν που εσύ ο ίδιος αποκάλεσες συκοφάντη; Τη φράση για "το Γουδή" ζήτησε να σου πουν ποιος την είπε, και πάντως δεν είμαι εγώ. Εγώ θα πάω στις Βρυξέλλες όπως κάνω κάθε φορά, με αίσθημα εθνικής ευθύνης. Θα πάω στις Βρυξέλλες, αλλά δεν θα πάω μαζί σου. Η δημοκρατία πρέπει να έχει εναλλακτικές λύσεις και δεν θα υπονομεύσω εγώ την μοναδική προοπτική που έχει η χώρα", κατέληξε ο κ. Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας στην ουσία το αίτημά του για εθνικές εκλογές... ενώ ο πρωθυπουργός, μην ξέροντας τι να απαντήσει, αναμασούσε συνεχώς τα ίδια περί "κρισιμότητας της κατάστασης" και "εθνικής ομοψυχίας".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου