Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Καταργούν το ειδικό μισθολόγιο - Μισθός-φιλοδώρημα σε Ε.Δ. & ΣΑ

Image
Aπώλειες που μεσοσταθμικά θα φτάσουν και το 30% του υπάρχοντος μισθού τους θα καταγράψουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και
των Σωμάτων Ασφαλείας που εξαιρέθηκαν από το πολυνομοσχέδιο που προέβλεπε την επιβολή Ενιαίου Μισθολογίου στους δημοσίους υπαλλήλους με νέο νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί πριν την ψήφιση του Προϋπολογισμού! 
Το νέο κτύπημα στα εισοδήματα των στελεχών των Ενόπων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας τους ρίχνει κάτω από το όριο της όποιας αξιοπρέπειας διατηρούσαν ως άνθρωποι οι οποίοι αμοίβονται πενιχρά για αυτά που προσφέρουν.
Εφ’αξής δεν θα αμοίβονται πενιχρά, θα λαμβάνουν ένα συμβολικό ποσό ως αποζημίωση, κάτι παραπάνω από φιλοδώρημα, αφού αυτό θα μείνει από τη νέα μείωση.
Το σχέδιο συμφωνήθηκε με την τρόικα και προβλέπει εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ενιαίο μισθολόγιο και για δικαστικούς, διπλωμάτες και πανεπιστημιακούς που επίσης εξαιρέθηκαν από το ενιαίο μισθολόγιο, ώστε να προσεγγίσουν στους μισθούς των υπολοίπων υπαλλήλων.
Σε αναπλήρωση μέρους του εισοδήματος που θα χάσουν, στο οικονομικό επιτελείο θα αναζητήσουν λύσεις όπως η χορήγηση ειδικών επιδομάτων ευθύνης και συνθηκών απασχόλησης, κατάλληλων για τις ιδιαιτερότητες των υπηρεσιακών αυτών κλάδων του δημοσίου, το οποίο όμως θα αποκαταστήσει σε βαθμό μόλις 20% αυτά που θα χάσουν. Στη φωτό της α' σελίδας βλέπουμε τον Ε.Βενιζέλο ως υπουργό Εθνικής Άμυνας. Από τότε είχε ξεκινήσει να κόβει τους μισθούς των στελεχών στις Ε.Δ.
Οι μοναδικοί που γλιτώνουν μέχρι στιγμής είναι οι ιερείς, για τους οποίους η μισθοδοσία θα συνεχίσει να καλύπτεται για την ώρα από το κράτος, αφού απείλησαν με «ιερό πόλεμο».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου